| Autor | Mesaj |
|---|
masterx81
Alăturat: 05 aprilie 2002 Posts: 26
| 24 iul 2004 10:08 Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| Salut tuturor ... Sunt un incepator si am nevoie de un circuit simplu care transformă un semnal de 150hz cu taxă variabilă ciclu (de la 0 la 100%) la o tensiune proporțională cu datoria de ciclu ... Am tryed de a găsi în internet, si cred ca am nevoie de un filtru LC (nu sunt sigur ...), dar eu nu spun cum calcula valorile componentelor ...
Multumesc tuturor!!! |
|
| Back to top | |
 |
deal
Alăturat: 17 iunie 2004 Posts: 285 A ajutat: 9
| 24 iul 2004 10:12 Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| | Utilizați o combinație R și C. R în serial, C, în paralel cu încărcătură. Cred că aceasta este cea mai simplă formă. |
|
| Back to top | |
 |
masterx81
| 24 iul 2004 10:18 Re: Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| | Hill a scris: | | Utilizați o combinație R și C. R în serial, C, în paralel cu încărcătură. Cred că aceasta este cea mai simplă formă. |
ok ... Mmm ... Cum i se poate calcula exact valoarea de rezistență și condensator? După rc Cred că am nevoie de asemenea, un tranzistor (deoarece sarcina nu de descărcare de gestiune a condensator înainte de timp), nu-i asa? |
|
| Back to top | |
 |
batdin
Alăturat: 03 iunie 2004 Posts: 181 A ajutat: 3 Locatie: Bulgaria
| 24 iul 2004 17:12 Re: Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| Aceasta depinde de rezistența de sarcină. Depinde de asemenea de ieșire clipoci mult poate fi tolerată. Care este sursa de semnal? Pot să-l aprovizionare suficient de curent de sarcină sau ar trebui să-l fi amplificate în prealabil? Dă niște detalii. |
|
| Back to top | |
 |
Einstein
Alăturat: 19 decembrie 2003 Intervenții: 1
| 24 iul 2004 18:09 Re: Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| | Sună ca un ceea ce este utilizat într-un elicopter. Poti sa fi mai specifice cu privire la introducerea de undă? Dacă te uiți pe net pentru "elicopter circuit" veți găsi unele chestii! |
|
| Back to top | |
 |
masterx81
| 24 iul 2004 18:22 Re: Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| semnalul de intrare este o inversat pătrat val (normal 12), cu o taxă variabilă ciclu. Rezultatul trebuie să fie o variabilă de tensiune (formular de la 0 la 5, 0, atunci când este intrare @ 12 -0% taxe vamale), în funcție de taxa de intrare ... Sunt în considerare pentru a utiliza un amplificator operațional ... |
|
| Back to top | |
 |
dumbfrog
Alăturat: 17 iulie 2004 Posts: 191 A ajutat: 4
| 24 iul 2004 20:33 Re: Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| | da, utilizați un integrator de opamp |
|
| Back to top | |
 |
masterx81
| 24 iul 2004 21:02 Re: Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| Un alt mic qustion ... Ne pare rău pentru banalitate a domand dar ... Opamp de a introduce un pic de tensiune la ieșire (ca 2.5v), cum pot scoate? Sunt, folosind un tl074cn (quad opamp) cu o singură alimentare (12)
Multumesc pentru ajutor! |
|
| Back to top | |
 |
eternal_nan
Alăturat: 10 martie 2003 Posts: 158 A ajutat: 15 Locatie: eternitate
| 24 iul 2004 21:51 Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| | Presupunând că aveți deja un curent continuu de tensiune la dispoziția dumneavoastră de circuit de putere, ceea ce căutați se numește un convertor DC-DC, vor veni din mai multe soiuri: dolar, boost, Buck-boost, flyback și alte topologii care sunt în principal, derivat din de mai sus 4. Există o mulțime de informații despre aceste circuite de pe web, în căutare Google. |
|
| Back to top | |
 |
mazelk
Alăturat: 23 aprilie 2004 Posts: 107 A ajutat: 2 Locatie: COLUMBIA
| 25 iulie 2004 8:09 Re: Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| Max ...
Presupunând că amplitudinea semnalului de intrare pătrat este de 12 V, este posibil să primiți o prima inversor. În cazul în care producția sholud fi de 0, atunci când semnalul de intrare este de 12 V, 0% taxe, aceasta poate significates că, în acest moment, semnalul de intrare este de 12 VDC. Acest lucru permite îmbunătățirea producției DC semnal crește atunci când crește pulsul latime.
După aceasta, puteți face conversia de intrare-inversat-pătrat semnal, într-un triunghi de semnal, care se aplică, de exemplu, un integrator Miller. Cu sediul în triunghi amplitudine (care este proporțională cu puls lățime), este posibil să obțineți DC semnal cu, de exemplu, simpla dioda-RC schematică; păstrarea scăzută de ieșire clipoci.
De obicei, această soluție ar trebui să fie non-liniar. |
|
| Back to top | |
 |
masterx81
| 26 iulie 2004 9:04 Re: Duty ciclu de tensiune ... | | |
|
| OK, am găsi toate informațiile, dar ... De opamp pe care le-am, de asemenea, în configurația de tensiune discipol, de la stat, atunci când sunt mici, acestea sunt ca @ 2,5 volt (0 nu ...). Sunt, folosind-o cu Vcc-> 12V și-Vcc-> Ground ... Whot fac greșit? Am nevoie de opamps proiectat pentru o singură sursă de alimentare? Mulțumesc! |
|
| Back to top | |
 |