| Autor | Mesaj |
|---|
scoppulal
Alăturat: 18 aprilie 2004 Posts: 129 A ajutat: 1
| 16 mai 2004 12:05 microunde antenă de măsurare | | |
|
| Bună tuturor, ar putea ajuta pe nimeni pe acest subiect?
Ideea este că nu pot să cumpăr un vector de rețea Analyzer sau lucruri de genul asta.
Orice sfat sau comentariu este de apreciat. cu respect |
|
| Back to top | |
 |
EIRP
Alăturat: 11 decembrie 2001 Posts: 807 A ajutat: 9 Locatie: Centrul de fază
| 16 mai 2004 12:13 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| | scoppulal a scris: | Bună tuturor, ar putea ajuta pe nimeni pe acest subiect?
Ideea este că nu pot să cumpăr un vector de rețea Analyzer sau lucruri de genul asta.
Orice sfat sau comentariu este de apreciat. cu respect |
Salut!
Dacă sunteți interesat de reflecție coeficient --
Aveți posibilitatea să efectuați scalar măsurare de exemplu, cu 3dB hibrid cuplaj și cu microunde, detector. Acest lucru este foarte simplu, dar trebuie să fie foarte precis construi. Nu va fi întotdeauna eroare sistematic.
Noroc
EIRP |
|
| Back to top | |
 |
plasmatice
Alăturat: 20 decembrie 2001 Posts: 572 A ajutat: 38
| 17 mai 2004 1:05 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| Localizați pe locul fabricii de rețea care utilizează Analyzer le plătească Pentru utilizarea acestuia, după locul de muncă oră. Sau du-te la cea mai apropiată universitate, probabil, pe care le-au-o, și apoi să încercați pentru a primi ajutor acolo.
RGZ |
|
| Back to top | |
 |
chinaing
Alăturat: 05 decembrie 2003 Posts: 35
| 17 mai 2004 8:25 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| | Dacă nu ați rețea Analyzer, ai putea, nu e nici o măsură de semnal ~ ~ ~ |
|
| Back to top | |
 |
starchern
Alăturat: 21 februarie 2004 Posts: 44 A ajutat: 2
| 18 mai 2004 4:46 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| antenă parametru (ex: câștig, model) pot măsura fără NA.
puteți utiliza SG (generator de semnal) și spectrul de putere sau de metru
radiații de model de măsurare poate obține cu ușurință
dar câștig de măsurare trebuie să aibă un standard de câștig de antenă |
|
| Back to top | |
 |
klug
Alăturat: 04 iulie 2002 Posts: 750 A ajutat: 5
| 18 mai 2004 10:47 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| Hmm, foarte interesant. Eu am aceeasi problema pentru a măsura SWR pe 2,4 GHz.
Ce este de construcție a acestui "rețea Analyzer"?
Am 26MHz-1GHz măsurare selectiv microvoltmeter (SMV8.5). Nu pot primi 2,4 GHz, folosind 2.5 Ghz MMDS downconverter.
Deci, am nevoie de generator de 2,4 GHz. Există o construcție de noice generator pentru ca trupa? Sau în apropierea stabil generator de simplu?
De asemenea, există informații despre bun directe cuplaj pentru că frecvența cu care să pot face acasă condiții? |
|
| Back to top | |
 |
goxy
Alăturat: 25 iulie 2002 Posts: 268 A ajutat: 1
| 18 mai 2004 13:01 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| @ scoppulal gama Ce ai nevoie, stiu simplu NA construcție pentru 100MHz-1.3GHZ
@ klug Pentru SG încercați cu MAX2750, MAX2751, MAX2752 VCO de la 2.4GHz, prețul este scăzut și ele permit mostre gratuite. Pentru puterea de detector de utilizare de la Maxim (MAX4000, MAX4001, MAX4002) sau de la analogic. De asemenea, și dioda detector poate fi utilizat.
Cuplajul se poate face acasă, în condițiile în FR4, simulare este foarte ușor în Genesys sau MWO (utilizarea liniar, nu-i nevoie EM simulator). |
|
| Back to top | |
 |
scoppulal
Alăturat: 18 aprilie 2004 Posts: 129 A ajutat: 1
| 18 mai 2004 13:39 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| trupa de interes este de 2,4 GHz prin satelit pentru ambele aplicatii si wireless LAN Sunt punerea în sus.
Dar, de asemenea, trupa GOXY s-au vorbit despre ar putea fi interesant parts knoledge cu noi plese.
Ciao |
|
| Back to top | |
 |
Google AdSense

| 18 mai 2004 13:39 Anunțuri | | |
|
|
|
|
| Back to top | |
 |
Sergio mariotti
Alăturat: 22 decembrie 2003 Posts: 462 A ajutat: 41 Locatie: Italia
| 18 mai 2004 22:51 microunde antenă de măsurare | | |
|
| Aproape toți parametrii de magnitudine pot fi măsurate fără a VNA. Sunt de acord cu cele mai multe idei despre precedent SA. Un contor de energie ar trebui să fie folosit cu atenție, riscul este de a primi nedorite puternic semnal (TV, telefon, etc)
Îmi aduc aminte, am citit un articol despre measuremet de fază centrer fără a VNA. Dacă sunteți interesat voi cauta.
o SA (nu necessarely sintetized) și un generator și sunt destul de măsură | co-model |, | eco-model |. În aceeași generator și SA, cu o bună direcționale cuplaj, mai măsură de asemenea, coeficientul de reflecție.
Un câștig de măsurare precisă peraphs este cel mai greu de măsurare de a face, de asemenea, cu un VNA. Cea mai mare parte a scump standard antene, nu iau în considerare pentru ohmic (dissipative) pierdere. se bucura |
|
| Back to top | |
 |
goxy
| 18 mai 2004 23:12 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| Uită-te la:
http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.htm http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.pdf http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.zip
Prescaler trebuie să fie înlocuite cu unele mai bune, de exemplu, cu Fujitsu MB506.
Pentru 2.4GHz Sunt explica în post de mai sus. Am uitat, și ca aparat 2.4GHz 802.11b / g carte poate fi generator de semnal. Detector de dioda nu poate detecta reală putere, pentru că modulata semnal. Acest detecta valoare trebuie să fie convertite în depentency de modulare, în Matlab sau orice sistem de simulator de acest lucru poate fi Solver ca Genesys, ADS MWO .....
Pentru aplicații din nou prin satelit ai nevoie de semnal de generator, VCO lui sunt atât de expencive elimina DRO (dilectric rezonator Oscilator) de la jos Convertor și să le utilizeze, dioda detector de detector de semnal și 3dBcoupler (pe unele mai bune materiale Rogers, Gil ...). |
|
| Back to top | |
 |
divan
Alăturat: 01 martie 2002 Posts: 91 A ajutat: 2
| 19 mai 2004 4:58 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| @ klug Pentru SG încercați cu MAX2750, MAX2751, MAX2752 VCO's Pentru puterea de detector de utilizare de la Maxim Cuplajul se poate face acasă, în condițiile în FR4, simulare este foarte ușor în Genesys sau MWO (utilizarea liniar, nu-i nevoie EM simulator). [/ quote]
Pentru Antena meashurement câștige puterea lui Maxim VCO nu este de ajuns, va trebui să utilizați suplimentare PA și despre puterea de a câștiga 20 / 26dBm ieșire. Și - foarte important - nevoia de a utiliza ON / OFF keying de TX, în scopul de a prezenta - puteți evita DC curent compensate la receptor partea amplificator și de reducere a erorilor. acest lucru posibil să se ofere de PA de alimentare cu energie de comutare, 1-10 kHz, de exemplu.
Pentru VSWR măsurare se poate utiliza o linie de 50 ohm microstrip la FR4, aproximativ jumătate din val, introdusa BTW antenă și TX strâns pentru a antenei și se măsoară în picioare val coeficient de simpliest detector cu mici bucle stil sondă, atunci când aceasta a muta o linie de-a lungul microstrip . Cred că pentru dumneavoastră este homebrew antenă acest lucru va fi cea mai rapidă cale. Si nu uitati despre fadding și multipass raspandire când face antenă câștig de măsurare, shure nu aveți nici o anechoic camera.
încerca! |
|
| Back to top | |
 |
yakult
Alăturat: 28 aprilie 2004 Posts: 7
| 19 mai 2004 7:28 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| Ar trebui să se conecteze cu antena Network Analyzer. Antena ar trebui să pună în interiorul unei camere pentru a preveni eroare de măsurare de la reflecție.
Se sugerează că vă conecta antena cu dispozitivul (de exemplu, un telefon mobil), cu scopul de a obține mai multe rezultate exacte
Yakult |
|
| Back to top | |
 |
goxy
| 19 mai 2004 10:05 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| ȘI / SAU LNA trebuie să fie utilizate 
Pe 8M distanță între Rx si TX antenă, 3dB cabluri și pierderea 10dB antene câștiga putere este de așteptat-47dBm.
Sunt Desing cuplaj cu două sonde de linie, daca am nevoie de cineva poate posta aici.
divan, puteți explica de ON / OFF keying de TX tehnica sau posta niște hârtii.
BTW. Cred că mai bine este să folosiți o prejudecată PA trecerea apoi de alimentare. |
|
| Back to top | |
 |
richard_pan
Alăturat: 07 octombrie 2004 Posts: 16
| 17 ianuarie 2005 6:16 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| | care pot să-mi dați câteva materiale despre antena de măsurare cu VNA, chiar vreau o astfel de lucruri, mulțumesc |
|
| Back to top | |
 |
Sergio mariotti
Alăturat: 22 decembrie 2003 Posts: 462 A ajutat: 41 Locatie: Italia
| 18 ianuarie 2005 0:09 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| | richard_pan a scris: | | care pot să-mi dați câteva materiale despre antena de măsurare cu VNA, chiar vreau o astfel de lucruri, mulțumesc | Rohde & Shcwarz și Agilent produce Vector instrumentație adaptate pentru a măsura antene. În cele mai multe cazuri, vectorul de măsurare apel pentru apropierea domeniu de măsurare și pentru un post de prelucrare pentru a transforme datele în domeniul departe de model. Uita-te pentru că instrumentele și veți găsi o mulțime de aplicații Note.
Vector măsură deschisă posibilitatea de a face exoctic măsură ca holografic analiză a antenei de oglinzi |
|
| Back to top | |
 |
iamchrisk
Alăturat: 20 decembrie 2004 Posts: 7
| 18 ianuarie 2005 17:02 microunde antenă de măsurare | | |
|
| radiații de model poate fi măsurată cu ajutorul generatorului de semnal și a spectrului. dar daca v-ar plăcea să măsoare câștiga apoi NA ar fi cea mai rapidă și mai simplă metodă de a merge. |
|
| Back to top | |
 |
dowjones
Alăturat: 21 noiembrie 2001 Posts: 137 A ajutat: 5
| 20 ianuarie 2005 1:28 Re: cuptor cu microunde antenă de măsurare | | |
|
| bază de măsurători de la antena orbita (positioner producătorului)
|
|
| Back to top | |
 |
lpgoal
Alăturat: 27 decembrie 2003 Posts: 16
| 20 ianuarie 2005 2:40 microunde antenă de măsurare | | |
|
| | Dacă doriți să măsoare VSWR NA atunci cred că ar fi necesară. |
|
| Back to top | |
 |