| Autor | Mesaj |
|---|
ze_dib
Alăturat: 06 ianuarie 2003 Posts: 82 Locatie: Franța
| 18 februarie 2003 14:33 osciloscopul digital de proiect | | | Tags: PC osciloscopul bord proiect osciloscopul proiect fpga osciloscopul osciloscopul fpga PC USB osciloscopul osciloscopul proiect proiect osciloscopul digital proiect |
|
| Salut
Sunt studierea posibilităților de a face un osciloscop digital pentru PC, cu RAM la bord pentru a memora probe.
Am câteva întrebări: => Ce autobuz este mai ușor de utilizat (hard și driver pentru Linux / Windows): PCI, USB sau IEEE1394 => I deși multe despre utilizarea de viteză redusă ADC (cheapier) pentru a ajunge la frecvența de prelevare de probe mi-ar place să o utilizați, este o modalitate buna de a face acest lucru.
FPGA Care ar fi cel mai potrivit pentru acest proiect SpartanII, sau APEX20k
TOTO2001 |
|
| Back to top | |
 |
ee_freak
Alăturat: 28 mai 2001 Posts: 28 Locatie: undeva in timp
| 18 februarie 2003 15:48 | | |
|
| | Încercați să www.bitscope.com. Acestea folosesc PIC cu CPLD. |
|
| Back to top | |
 |
MADURAN
Alăturat: 01 ianuarie 1970 Posts: 65 A ajutat: 2 Locatie: Romania
| 18 februarie 2003 15:56 | | | Tags: http://www.chocbar.demon.co.uk/ |
|
| | http://www.chocbar.demon.co.uk/ |
|
| Back to top | |
 |
ze_dib
| 18 februarie 2003 16:08 | | |
|
| Multumesc foarte mult pentru aceste link-uri utile
Cred că cea de-a doua este apropiat de ceea ce am dori să-design.
Aș mai bine să utilizați PC-ul SDRAM memorie, pentru a permite stocarea eșantioanelor, ieftine, cu o soluție de FPGA.
Toto2001 |
|
| Back to top | |
 |
dsp_
Alăturat: 02 martie 2002 Posts: 66 A ajutat: 3 Locatia: chiar aici ... chiar acum ...
| 18 februarie 2003 16:38 | | | Tags: "interleaved timp de prelevare de probe" tp: / / www.google.com/ |
|
| hi TOTO cauta "interleaved timp de prelevare de probe" sau "interleaved eșantionare ADC" pe Google
theres app o nota cu privire la acest subiect, pe pagina de maxim http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/384
dar poate că aceasta nu este cea mai bună abordare pentru hobby sensul | Maxim a scris: | | Din păcate, această abordare este complex și presupune costuri suplimentare, o lungă de calibrare, și de analiza matematica. |
HTH dsp_ |
|
| Back to top | |
 |
ze_dib
| 18 februarie 2003 18:25 | | |
|
| Multumesc pentru aplicarea nota.
Este aproape de ceea ce m-am gandit la.
Ar putea asuma un FPGA ceasul ADC pentru prelevarea de probe, adica crezi de bruiaj pe ceas semnal ar fi acceptabile pentru un astfel de lucru
Multumesc pentru anwers |
|
| Back to top | |
 |
Hugo
Alăturat: 01 ianuarie 1970 Posts: 269 A ajutat: 25
| 19 februarie 2003 3:36 | | | Tags: mccord plus fyp low cost osciloscopul mccord plus fyp low cost osciloscopul mccord final_report bucăți osciloscopul low-cost |
|
| Acest link-ul ar putea fi de folos:
http://www.mccord.plus.com/FYP/final_report.htm
(De punere în aplicare a unui low-cost pe bază de PC quad canal în timp real / depozitare osciloscopul). |
|
| Back to top | |
 |
ze_dib
| 19 februarie 2003 15:38 | | | Tags: firewire fpga osciloscopul osciloscopul fpga bazat osciloscopul osciloscopul fpga bucăți osciloscopul fpga bazat osciloscopul digital osciloscop cu fpga |
|
| De fapt, I'not adevăr în căutarea unui osciloscop low-cost,
Este mai degrabă un osciloscop de mare viteză la costuri mai mici, bazate pe FPGA pentru a permite configurabil de prelevare de probe și de filtrare frecvență, configurabile eșantion lățimea și numărul de probe. Sunt deosebit de intrested în posibilitatea de a face hardware-ul digital de prelucrare, înainte de depozitare.
De asemenea, am de gând să folosiți PC-ul de memorie în vederea reducerii costurilor de stocare a datelor.
Nu sunt de mare viteza care bucăți autobuz (PCI, USB și FireWire) este easist pentru a pune în aplicare (cu un cip sau în fpga), precum și cheapier.
Aici este
Toto2001 |
|
| Back to top | |
 |
Gunship
Alăturat: 31 decembrie 2001 Posts: 52 A ajutat: 3
| 21 februarie 2003 19:57 | | | Tags: firewire fpga osciloscopul osciloscopul fpga bazat osciloscopul osciloscopul fpga bucăți osciloscopul fpga bazat osciloscopul digital osciloscop cu fpga |
|
| | toto2001 a scris: | De fapt, I'not adevăr în căutarea unui osciloscop low-cost,
Este mai degrabă un osciloscop de mare viteză la costuri mai mici, bazate pe FPGA pentru a permite configurabil de prelevare de probe și de filtrare frecvență, configurabile eșantion lățimea și numărul de probe. Sunt deosebit de intrested în posibilitatea de a face hardware-ul digital de prelucrare, înainte de depozitare.
De asemenea, am de gând să folosiți PC-ul de memorie în vederea reducerii costurilor de stocare a datelor.
Nu sunt de mare viteza care bucăți autobuz (PCI, USB și FireWire) este easist pentru a pune în aplicare (cu un cip sau în fpga), precum și cheapier.
Aici este
Toto2001 |
Pentru PCI, de obicei cumpăr un chip pentru interfață sau un nucleu și a pune în FPGA. Se va da, probabil, cel mai rapid de transfer de date între domeniul de aplicare porțiunea din FPGA și PC. Dar faci un bun de mare viteza PCI poate fi dificila. De asemenea, designul nu este portabil. (Aveți nevoie pentru a muta întreaga PC în jur.)
USB este bine mai ales cu USB 2.0. Este foarte bun de viteză. Aveți posibilitatea să achiziționați un cip USB care poate veni cu toate driver-dezvoltare instrument care aveți nevoie. Design-ul este, de asemenea, portabil. Dacă aveți nevoie pentru a vă deplasa în jurul domeniului de aplicare la un alt laborator, aceasta este o alegere mai buna.
Nu stiu prea mult despre Firewire cu excepția a folosit-o de câteva ocazie. În principal pentru Digital Video lucrurile. Eu nu va recomandat această interfață pentru domeniul de aplicare. Nu cred că mai este folosit pentru instrumente scop.
Oricum, trebuie doar să-mi 2 cenți. Sper ca ajuta.
Gunship |
|
| Back to top | |
 |
DrShoe
Alăturat: 16 aprilie 2001 Posts: 35 Locatie: Olanda
| 24 februarie 2003 23:36 | | |
|
| De AD9283BRS-100 este un convertor AD 6 dolari în gamă, mostre gratuite.
8-biți, 50 MSPS/80 MSPS/100 MSPS ADC |
|
| Back to top | |
 |
ze_dib
| 25 februarie 2003 13:51 | | |
|
| Multumesc pentru toate aceste sfaturi utile.
Am avut acum o vizualizare mai bună a ceea ce va fi a proiectului.
În flirts meu de vedere, am fost în căutarea PCI, dar mobilitatea este un argument nu am credeți despre.
USB 2/1.1 părea un beter alegere, în sensul că se permite de a fi conectați la un PC, un Mac ... Acesta va avea doar un pic mai mult pentru a seta filtre parametru și la copii de rezervă ale tuturor datelor de la computer, dar poate fi mai ușor de a face prea!!!
Dacă oamenii sunt interesați în a lua parte la aceasta, ei sunt de bun venit
TOTO2001 |
|
| Back to top | |
 |
mbyka
Alăturat: 12 mai 2002 Posts: 509 A ajutat: 1
| 01 martie 2003 16:28 | | |
|
| http://alternatezone.com/electronics/dsoamk3.htm
ELIBERAREA 97 August 1998 Tematica: depanare TEHNICI
Task Manager Aproape Made 100, Ken Davidson, 2. Reader I / O, 6. Noul produs Știri, 8. Bitscope Un semnal mixt de Captură motor, de Norman Jackson, 12. http://www.circuitcellar.com/library/toc.asp |
|
| Back to top | |
 |
mbyka
Alăturat: 12 mai 2002 Posts: 509 A ajutat: 1
| 01 martie 2003 23:43 | | | Tags: circuit_cellar http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm |
|
| http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm http://www.vitrum.cz/snail/products.htm # BITSCOPE
sau ftp.circuitcellar.com 21 Anonyymoue \ ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1988 \ Issue_5 ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1992 \ Issue_25 ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1998 \ Issue_97 |
|
| Back to top | |
 |
Goliat
Alăturat: 26 martie 2002 Posts: 23 A ajutat: 1
| 23 martie 2003 17:46 | | | Tags: p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann glaser Johan glaser dso dso glaser Johann glaser dso |
|
| Ai putea avea, de asemenea, o privire pe link-ul următor
http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/
Goliat |
|
| Back to top | |
 |
RF_Router
Alăturat: 01 februarie 2002 Posts: 47
| 23 martie 2003 19:16 | | |
|
| Cred că autobuzul a ales ar trebui să fie în principal de către dumneavoastră a decis rata de eșantionare. Care este rata maximă pe care doriți să o probă? Si poti sa te duci de acolo? Doar bar în vedere că rata dvs. de prelevare de probe ar trebui să fie de cel puțin 2,5 ori mai mult și, de asemenea, trebuie să vă asigurați-vă că prelevarea de probe nu varia. Tu nu ar dori să se implice într-un sistem de prelevare de probe diferite, pentru că este prea complicat să se ocupe de astfel de obicei, dacă doriți să asigurați-vă că, atunci s-ar putea să vrea să aibă un fel de mecanism de un tampon între PC-ul și vă bord.
Se bucura, RF_Router |
|
| Back to top | |
 |
Sobakava
Alăturat: 27 martie 2002 Posts: 366
| 27 martie 2003 9:02 | | |
|
| Dacă nu aveți nevoie de adânc de memorie, doar două genera video berbeci pentru a stoca NTSC sau PAL imagine și completați acest memorie cu grafica pe care doriți să fie afișate. (domeniul de aplicare grafic) și pentru a genera standart semnal video cu aceste date. Este util, dacă nu doriți să utilizați un computer cu osciloscopul .... |
|
| Back to top | |
 |
qinqiuer
Alăturat: 27 martie 2003 Posts: 3
| 31 martie 2003 17:05 | | | Tags: USB dso glaser p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann glaser Johann glaser analogic Johan glaser dso Johann glaser dso |
|
| | Goliat a scris: | Ai putea avea, de asemenea, o privire pe link-ul următor
Goliat |
acest plan este cel mai bun!
deoarece are o soluție bună în analogic front-end!
și cred că USB este o alegere bună, dar este complexă |
|
| Back to top | |
 |
ME
Alăturat: 14 martie 2002 Posts: 1775 A ajutat: 11
| 31 martie 2003 21:38 | | | Tags: dso schematică p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann glaser Johan glaser dso dso glaser Johann glaser dso |
|
| Nu este o eroare în acest schematică: http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/schematic/MainSchematic.png
IIC trage rezistențe la SDA și SCL ar trebui să fie conectat la 3.3V și nu așa cum se arată în 5V din coltul stanga jos a schematică. Ambele AN2131 și EEPROM este 3.3V tipuri. |
|
| Back to top | |
 |
Make_Pic
Alăturat: 13 aprilie 2002 Posts: 79 A ajutat: 1
| 13 iunie 2003 21:25 2: goliat Această legătură nu a surselor pentru FPGA | | | Tags: dso fpga fpga dso fpga dso proiect dso fpga dso fpga proiect p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann glaser |
|
| | Citat: | Ai putea avea, de asemenea, o privire pe link-ul următor
Goliat | Această legătură nu a surselor pentru FPGA!? |
|
| Back to top | |
 |
joilen
Alăturat: 08 iunie 2003 Intervenții: 6
| 15 iunie 2003 15:14 | | | Tags: dso fpga fpga dso dso fpga dso verilog |
|
| De asemenea, a verifica afară www.fpga4fun.com, tipul asta a facut o dso folosind un fpga, el este prezent face un tutorial despre cum a făcut-o împreună cu toate verilog cod ...
Un |
|
| Back to top | |
 |
Make_Pic
| 15 iunie 2003 16:02 stroboscopic metodă de măsurare pentru DSO | | |
|
| joilen: Este bine de informare pentru mine, dar Am nevoie de orice informații despre stroboscopic o metodă de măsurare pentru DSO!
Ultima editare de Make_Pic pe 15 iunie 2003 17:54; edited 1 time in total |
|
| Back to top | |
 |
Make_Pic
| 15 iunie 2003 16:06 Re: stroboscopic metodă de măsurare pentru DSO | | |
|
| Am nevoie de orice informații despre stroboscopic o metodă de măsurare pentru DSO! De stroboscopic metodă permite de a măsura de frecvență de până la aproximativ 3 GHz.
Ultima editare de Make_Pic pe 15 iunie 2003 17:52; edited 1 time in total |
|
| Back to top | |
 |
xgnetto
Alăturat: 01 ianuarie 1970 Posts: 13
| |
| Back to top | |
 |
Sobakava
Alăturat: 27 martie 2002 Posts: 366
| 13 oct 2003 12:29 | | | Tags: cy7c68013 circuitul scenix |
|
| "Am nevoie de idei despre" declanșează ""
Meu de proiectare se va baza pe o simplă FPGA / CPLD sau un fast Scenix SX FIFOs.
Dacă nu am nevoie pentru a pune în aplicare "pre-declanșează", cred ca nu am probe pentru a stoca tot timpul. Numai un declanșa un semnal analogic de la canal sau canal extern de declanșare este necesar pentru a începe achiziționarea de "n" probe cu rata de eșantionare de "m" MPSP.
După completarea FIFO, voi începe cu transfer USB2.0 CY7C68013 (Cypress EZ-USB2 8051 IC)
Vreau să știu despre declanșarea circuit. Cum pot face asta în mod analog?
Am nevoie pentru a genera o stare de spirit de la nivelul specificat și specificate marginea (hi-lo sau de a-lo-a-hi) din semnal analogic și apoi voi stabili un flip-flop, și a reinițializa acest flip chix după FIFO umplut, așa că am obiceiul obține în mod repetat, impulsuri pentru fiecare nivel de potrivire-marginea în timpul de prelevare de probe.
Pentru stabilirea declanșa nivel, ma gandesc sa, folosind un DAC / digital potențiometru. Sau, dacă am face acest lucru după ADC, pot folosi 8 biți magnitudinea comparator ...
Sunt mai fi în mod greșit. Ce crezi / recomanda? |
|
| Back to top | |
 |
Aoxomox
Alăturat: 18 iulie 2001 Posts: 90
| 15 oct 2003 22:51 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Dacă nu doriți să pre declanșa prin depozitarea probelor într-o circulară tampon, de ce nu pune în aplicare un digital compara pentru eșantionate AD valoare. Dacă doriți să detecta de exemplu, a scăzut de tranziție pe care le-ați ridicat primul să aștepte că AD valoarea de intrare devine mai mică decât nivelul de declanșare. apoi puteți să vă reseta declanșa puls. data viitoare când anunțul devine o valoare egală sau mai mare de acest nivel, puteți seta declanșa puls.
a profita de acest fel este de a putea pune în aplicare un declanșează unitate, fără nici o suplimentare analogic hardware care poate fi purtat de vânt de temperatura de ani așa mai departe. Un alt avantaj este de a putea pune în aplicare Schmitt declanșează comportamentul atunci când având două niveluri independent pentru superioare și inferioare AD valoare. Pentru a pune în aplicare acest analoge cu probleme va trebui să construiască două dacilor sau altceva.
Sper că vă ajută, aOxOmOx |
|
| Back to top | |
 |
phongwiroon
Alăturat: 08 decembrie 2003 Posts: 32
| 08 decembrie 2003 7:37 | | | Tags: mici osciloscopul |
|
| | încercați să utilizați gameboy mici pentru osciloscop |
|
| Back to top | |
 |
Aoxomox
Alăturat: 18 iulie 2001 Posts: 90
| 25 decembrie 2003 22:21 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: osciloscop de intrare schematică oscilloscop de intrare schematică osciloscop de intrare attenuator schematic |
|
| Are cineva schematic sau de principiu a unui osciloscop de intrare pct.??
în principal, cu următoarele requeirements:
- Mare BW - Înaltă impedanță - Min denaturare - Zgomot redus / mare sensibilitate
Sugestii pentru o bună HF de intrare attenuator circuit??
Orice ajutor este apreciat. |
|
| Back to top | |
 |
martingn
Alăturat: 31 martie 2004 Posts: 40
| 13 aprilie 2004 15:11 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Bună oameni,
Poate cineva merge înainte și de a construi ceva? Orice interesante de a împărtăși??
Cu respect,
Martin |
|
| Back to top | |
 |
Cluricaun
Alăturat: 28 Sep 2001 Posts: 904 A ajutat: 13
| 08 mai 2004 18:50 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: proiect USB USB sfera domeniului proiectului domeniul PC proiect proiect cu privire la domeniul de aplicare USB PC proiect PC domeniul PC domeniul proiect domeniul usb proiect |
|
| Salut
Am o bitscope deoarece un număr de ani, și acum, îmi place să faceți o actualizare de comunicare intre PC si bitscope. Ei (Bitscope) vinde un ethernet-RS232 și highspeed un adaptor USB-RS232. Cred că sunt un pic la expencive la comanda, trebuie să adăugați personalizate fiscale și TVA. Așa că mă întreb dacă există proiecte pot folosi pentru a obține fie un adaptor USB sau Ethernet, PIC cod sau sch.
Mai multe informații aici:
www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 0 www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 1
Multumesc anticipat pentru orice ajutor Cl |
|
| Back to top | |
 |
joc_06
Alăturat: 28 noiembrie 2003 Posts: 51 A ajutat: 2
| 25 mai 2004 13:56 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | martingn a scris: | Bună oameni,
Poate cineva merge înainte și de a construi ceva? Orice interesante de a împărtăși??
Cu respect,
Martin |
Sunt incepand construirea unui proiect similar cu cel de ldso săptămâna viitoare. Doar pe unele porțiuni de așteptare în momentul de față, i se va tine la curent actualizat aici |
|
| Back to top | |
 |