| Autor | Mesaj |
|---|
Skov
Alăturat: 15 martie 2003 Posts: 7
| 03 iunie 2004 18:20 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| >> Asta nu este adevărat, în mod normal, impedanta de intrare de oscilloscopes este de 1 MΩ | | ~ 10-100 pF.
Nu am înțeles ce vrei să spui. Întrebarea a fost motivul pentru care a osciloscopul limitare -5V pentru tensiune de intrare. Vrei sa spui ca stii de osciloscop cu o astfel de limitare și de intrare impedanta> 1K? Există există o mulțime de feluri de osciloscopul în lume. Știu oscilloscopes cu 100K, 1M. Propria mea osciloscop a 50 Ohm Impedanta de intrare. Lui lățime de bandă este 500MHz. Scăzut de intrare impedanta permite de a reduce distorsiunile de semnal în comunicare prin cablu. De obicei, wideband oscilloscopes au scăzut Impedanta de intrare. Vezi, spre exemplu, http://www.tek.com/site/ps/0, ,55-13766-SPECS_EN, 00.html De regulă, unele sonde, se adaugă la astfel de oscilloscopes de Investigare a semnalelor de înaltă tensiune. Cred că toate DSO sunt mici impedanse oscilloscopes, în principiu, pentru că limitarea pentru tensiune de intrare de ADC este destul de scăzută. O sonda este doar incluse în sistemul de înaltă impedanță de intrare DSO. |
|
| Back to top | |
 |
martingn
Alăturat: 31 martie 2004 Posts: 40
| 03 iunie 2004 23:14 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Bună tuturor,
Nu impedanta de intrare de la domeniul de aplicare sunt legate direct de punerea în aplicare? Adică, dacă doriți să încărcați dont circuit, ar fi trebuit să utilizeze o mare Z. Dacă vă aflați într-o linie de potrivire (ca comms echipamente), ar trebui să utilizeze un determinate Z (la fel ca și 50 ohms).
Cred că 1K RAM său de ajuns pentru a "construi acasă" domeniul de aplicare, ținând seama de toate beneficiile ... mai puțin de componente, prețul, PCB de complexitate, de viteză. Nu sunt mai mari FPGA cu o mai mare capacitate de RAM.
Monnoliv, Este adevărat, trebuie să program de FPGA de fiecare dată când este puterea de sus (cel puțin la acest model). Oricum ar trebui să aibă un DSO să fie puse în aplicare cu o UC (de comunicații, I / O selecție, LED-uri, etc.), Puteți folosi acest UC de a programa FPGA de fiecare dată. N-am nici o schematică, dar am aproape sigur că FPGA datasheet ar trebui să aibă de a explica nici un fel de a face acest lucru.
Nu există un alt tip intresting că este pentru a adăuga un lent, dar precis DAC de intrare în scenă pentru a corecta o prejudecată purtat de vânt și de suport auto calibrare ...
Dacă intenționați să utilizați Eagle moale pentru PCB pot fi putem parts unii locul de muncă.
Toate cele bune, |
|
| Back to top | |
 |
ME
Alăturat: 14 martie 2002 Posts: 1783 A ajutat: 13
| 03 iunie 2004 23:24 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | martingn a scris: | | ... un DSO ar trebui să fie puse în aplicare cu o UC (de comunicații, I / O selecție, LED-uri, etc.), puteți folosi acest UC de a programa FPGA de fiecare dată. ... | De ce sa nu se ocupe de comunicații, I / O selecție, LED-uri, etc de la FPGA în loc de a adăuga un LC? Ar trebui să fie posibilă program toate aceste funcții într-un FPGA. Dacă doriți, puteți chiar să obțineți un complet LC de IP-core pentru a pune în aplicare într-o parte a FPGA și apoi-o ca pe un program normal LC. |
|
| Back to top | |
 |
martingn
| 03 iunie 2004 23:43 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| ME,
Sunteti absolutelly dreapta. I dont au prea multă experiență, zero fapt, FPGA de programare, dar se pare simpliest pentru a pune în aplicare într-un UC. Im poate fi gresit.
Toate cele bune, Martin |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 04 iunie 2004 0:20 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | monnoliv a scris: | | martingn, în ceea ce privește ACEX 1K EP1KX0, dacă am înțeles bine de strucure de acest aparat, acesta trebuie să fie configurat la putere pe fiecare. Cum faci asta cu procesor încorporat, EEPROM? Ai o schema? | Citeste link-ul despre FPGA de configurare: http://www.fpga4fun.com/configuration.html
| Citat: | FPGA de configurare Un FPGA poate fi in 2 prevede: "modul de configurare a" sau "Modul utilizator". În cazul în care se trezește după FPGA putere-up, este în modul de configurare, ședințe de mers în gol cu toate ieșirile inactive. Ai nevoie de a configura o.
Configurarea un FPGA înseamnă descărcarea de un flux de 0 și 1 în scris prin intermediul unor insigne. Odată ce FPGA este configurat, merge în "user-mode" și devine activ, care îndeplinește în mod corespunzător, vă programat "logica funcției".
Există 3 metode clasice pentru a vă configura FPGA: Va utiliza un cablu de la PC-ul la FPGA, și rulați un software de pe PC. Va utiliza un microcontroler de pe bord, cu un sistem adecvat de firmware. Va utiliza un PROM speciale de pe bord, conectat la FPGA, care-l configurează automat la putere-up (FPGA vânzătorii au astfel speciale PROMs în cataloage) ... |
@ ltera Configurare Dispozitive http://www. @ ltera.com / produse / dispozitive / config / cfg-index.html |
|
| Back to top | |
 |
divan
Alăturat: 01 martie 2002 Posts: 91 A ajutat: 2
| 04 iunie 2004 2:09 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| În cazul în care veți folosi PC-ul ca domeniu de aplicare afișa acest lucru nu este atât de important dacă ne-o pe asta pentru FPGA de încărcare (chiar și de fiecare dată la trezi). Anoter caz, dacă doriți un dispozitiv de sine stătător, dar în acest caz, trebuie să se gândească la modul suplimentar pentru LCD afișate primele și despre FPGA Incarcator ca garnitură. Anycase, Aș dori fpga4fun proiect, sa fac ca independent, de exemplu, cu 240x160 sau 320x240 LCD pic sau AVR bazează. Mb AVR este puțin mai bine, pentru că au compilatorul C, IDE și LCD de drivere pentru gratuit (și-l am deja |
|
| Back to top | |
 |
eltonjohn
Alăturat: 22 februarie 2002 Posts: 1692 A ajutat: 27
| 04 iunie 2004 2:36 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Max Baieti .. de sine stătătoare .. Hein! Ei bine The Game Boy are un 240x160 .32 k culori ecran. este foarte ieftine în jur de 90 dolari nou .. poate fi găsit pentru 25 dolari folosit .. grafice folosite moduri DMA .. și poate fi foarte repede .. pe deasupra, este foarte ușor, foarte ușor să se adapteze unei interfețe .. este doar o chestiune de a harta pentru a ESPACE spațiu de memorie pentru avalaible ROM cartuș .. există frumos și instrumentele necesare pentru a face rapid o frumoasă interfață grafică .. vezi .. VIZUAL HAM .. (! Gratuit)! |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 04 iunie 2004 2:46 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | eltonjohn a scris: | Max Baieti .. de sine stătătoare .. Hein! Ei bine The Game Boy are un 240x160 .32 k culori ecran. este foarte ieftine în jur de 90 dolari nou .. poate fi găsit pentru 25 dolari folosit .. grafice folosite moduri DMA .. și poate fi foarte repede .. pe deasupra, este foarte ușor, foarte ușor să se adapteze unei interfețe .. este doar o chestiune de a harta pentru a ESPACE spațiu de memorie pentru avalaible ROM cartuș .. există frumos și instrumentele necesare pentru a face rapid o frumoasă interfață grafică .. vezi .. VIZUAL HAM .. (! Gratuit)! | Am încărcat deja un articol de la Elektor cu un joc bazat Boy DSO: GBDSO - Game Boy Digital Eșantionarea osciloscopul Convertiți un Nintendo console de jocuri portabile, într-un osciloscop http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=292566 # 292566 |
|
| Back to top | |
 |
monnoliv
Alăturat: 09 martie 2004 Posts: 100 A ajutat: 3 Locatie: Belgia
| 04 iunie 2004 21:12 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Vă mulțumesc pentru comentarii,
Multumesc pentru link-ul de ME. martingn, de fapt am folosi P * otel DXP Educationnal de licență, apoi acesta va fi dificil de a face schimb de schema. Dar oricum mersi pentru sfat, mă gândesc să ia acest tip de soluție:
- Factori de scena si ADC neschimbate. - Analogic de declanșare a șters - ACEX1K10 sau 30 de logică, și declanșează FIFO ( boot, trebuie să vezi) - Unul (ieftine) LC - Controler USB furnizare de izolare neschimbate.
Cred că această soluție este mai ieftin (cu aceeași performanță). Nu sunt interesați de cele mai bune schema, doar de o mai ieftine, apoi accesibile pentru o mulțime de colecționar. Dacă cineva are o idee mai ieftin?
Cu respect, |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 04 iunie 2004 21:39 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | monnoliv a scris: | Vă mulțumesc pentru comentarii,
Multumesc pentru link-ul de ME. martingn, de fapt am folosi P * otel DXP Educationnal de licență, apoi acesta va fi dificil de a face schimb de schema. Dar oricum mersi pentru sfat, mă gândesc să ia acest tip de soluție:
- Factori de scena si ADC neschimbate. - Analogic de declanșare a șters - ACEX1K10 sau 30 de logică, și declanșează FIFO ( boot, trebuie să vezi) - Unul (ieftine) LC - Controler USB furnizare de izolare neschimbate.
Cred că această soluție este mai ieftin (cu aceeași performanță). Nu sunt interesați de cele mai bune schema, doar de o mai ieftine, apoi accesibile pentru o mulțime de colecționar. Dacă cineva are o idee mai ieftin?
Cu respect, |
Aș recomanda să începeți prin traducerea site-ul dvs. de web în limba engleză, în acest fel putem să-l și toate understnad face noastre contribuțiile și comentariile la proiectul dumneavoastra.
Am avea, de asemenea, P * DXP otel.
Aș recomanda utilizarea unui Atmel AVR LC de control. Aceasta este o foarte rapid flash pe bază de 8-biți MCU, foarte ușor de utilizat. Am compilatorul C și kit de dezvoltare pentru acest LC. Membrul "divan" sugerat, de asemenea, utilizarea acestui LC într-un post mai devreme și-l pot recomanda, este destul de ieftin prea. Și nu este un foarte frumos AVR bord una ca asta: www.avrfreaks.com The AVR este atât de repede că nu au fost făcute de 1,5 Mbps firmware interfață USB pentru ea: http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB% 20 (AVR) _eng.htm Dar, 1.5 Mbps este, probabil, prea lente, asa ca veti avea nevoie de un hardware-ul USB, Firewire și / sau LAN interfață la PC.
De asemenea, trebuie să ia în considerare, folosind un FPGA de control și de interfață USB în loc de a folosi un LC. Un FPGA poate rula mult mai rapid decât o tradiționale LC. Și vă puteți construi în propriul dvs. personalizat peripheals digitale într-un FPGA. |
|
| Back to top | |
 |
martingn
| 04 iunie 2004 22:15 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Bună oameni buni,
În cele din urmă se pare că suntem în modul în care să cadă de acord într-un final proiect componentă selecție. Bun!
Eagle este gratuit. Oricum voi descărca P * otel DXP dacă cineva este de gând să-l folosească. (de altfel, P * otel întotdeauna oferă @ ltium pentru download. în cazul în care ar putea fi DXP Educ. disponibile?) Poate fi DAC a calibra de intrare este prea mult, dar cel puțin veți avea nevoie de o oală! Din nou, eu nu sunt un expert, dar, acest lucru este puțin FPGA (EP1K10) enought de a face toate? USB, IO control, RAM ...
Toate cele bune,
Martin |
|
| Back to top | |
 |
divan
Alăturat: 01 martie 2002 Posts: 91 A ajutat: 2
| 05 iunie 2004 9:14 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Sunt pregătit pentru a face PCB urme de dirijare daca cineva poate oferi schematică în orice format (scaned schita proiect este acceptabil, dar dacă este bună rezoluție). Nu pot utiliza Eagle-Lite (PCB 80x100 mm, 2 straturi) și PCAD (complet). P * otel este posibil, dar nu atât de confortabil pentru mine. Eagle PCB Eagle va fi pentru totdeauna, nu stiu nici un instrument de migrare. Oferte pentru PM., Plz |
|
| Back to top | |
 |
simce
Alăturat: 09 ianuarie 2004 Posts: 195
| 05 iunie 2004 12:21 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | Un fel de traducere din Franța și în italiană pentru a engleză se poate realiza folosind altavista's traducător. Folosiți link-ul de pe www.altavista.com traducere. |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 05 iunie 2004 12:37 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | simce a scris: | | Un fel de traducere din Franța și în italiană pentru a engleză se poate realiza folosind altavista's traducător. Folosiți link-ul de pe www.altavista.com traducere. | Mulțumesc, știu despre Bablefish, dar traducerea nu este întotdeauna corecte, iar unele cuvinte sunt traduse gresit, alte cuvinte nu sunt traduse în toate. Este suficient de des pentru a ajunge la mare pcture, dar traducerea de către cel care a scris-o ar fi mult mai bine și mai precise. Eu l-ar dori să păstreze la versiunea în limba franceză a putut face pe site-ul în două limbi străine și de a face o mica limbile engleză și franceză o / Belgia pavilion a lovit pentru a schimba limba. Cineva, probabil, aici ar putea ajuta cu traduceri dacă neeeded.
Știu că de multe ori au tendința de a sta departe de proiecte si site-ul web scrise într-o limbă Nu înțeleg și găsi un proiect similar într-o limbă, am înțeles. Numai dacă nu găsesc nimic în legătură cu subiectul în limba engleză sunt obligați să utilizeze Bablefish, Poltran etc, dar niciodată nu este la fel. Nu-mi place la refolosirea codului sursă cu comentarii nu pot să fie înțeles. De cele mai multe ori ai folosi ca pe termen lung va traduce și comentarii seama ce codul nu ca ar trebui folosit pentru a face codul de tine.
Dacă eu ar trebui să publice un proiect de la un site web, aș prefera să o facă în limba engleză, mai degrabă decât propria-mi limba, pentru că aproape toată lumea o înțelege la internet engleză, în timp ce, nu atât de multe undersatnds propria-mi limba. Mi-ar lua mult mai mult feedback-ul în cazul în care site-ul si proiectul a fost făcută în limba engleză.
Nu cred că mulți dintre cititorii de aici inteleg franceza, dar eu sunt sigur că toată lumea înțelege aici engleză. Cele mai multe pepole navigarea pe internet pot înțelege cel puțin o engleză. Limba engleză este de limbaj universal de pe internet (și din lumea reală). Stiu ca mai multe persoane de vârf, fie Chineese spaniolă sau care au ca obiect principal de limbă engleză, de exemplu. Dar multe dintre aceste navigarea pe internet, de asemenea, o înțelege limba engleză. |
|
| Back to top | |
 |
simce
| 05 iunie 2004 12:59 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| ME .. Da ai dreptate despre calitatea traducerii. Și, după cum ați spus aceste automate de traducători vă poate ajuta să obțineți o idee despre ceea ce este de tip text, dar, uneori, acest lucru este de ajuns. Oricum este cea mai bună în cazul în care texst este scris în engleză de către autor sau tradus de către om, și nu de mașini.
Cred că foarte util lucru care trebuie făcut este de a pune LCD (cu MCU că va interfață cu DSO), ca opțiune. În acest fel nu va fi necesar să afișeze unitate (PC sau cam asa ceva). Aceasta poate fi chiar și bateria powered parte a avut loc. Cred că rezoluție de aproximativ 240x120 pixeli este de ajuns. Există multe grafic afișează. Am găsit-o interesantă, fabricate de Ampire (http://www.ampire.com.tw/AmpireCatalogue/P033-AG240128A.pdf). |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 05 iunie 2004 13:22 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Deoarece am un laptop nu prea am nevoie de un LCD display. Mi-ar plăcea să fie withe interfață Firewire, PC Card, LAN sau USB. USB meu este de doar 12 Mbps, nu USB2.0, asa ca acum eu ar prefera o interfață Firewire (400 Mbps) sau, poate, LAN. Nu știu dacă ar fi mai bine / mai ușor de interfață la PC Card? Meu laptop va avea următorul USB2.0 (480 Mbps) de asemenea, ca sa ma pot folosi această interfață prea-mi cumpăr când am lângă laptop, probabil într-un an sau cam asa ceva. Altfel, eu pot doar să cumpărați un USB2.0 inteface pentru meu PC Card slot. Dacă este mai ușor de utilizat decât USB2.0 FireWire, atunci acest lucru mai inteligent de interfață ar trebui să fie considerat prea, dar am impresia că mai simplu și nu atât de inteligent USB 2.0 este mai ușor de utilizat decât FireWire. FireWire poate să-și rezerve nevoie de latime de banda pentru un dispozitiv ca un DSO sau videocamera digitala. USB nu poate rezerva de latime de banda pentru un dispozitiv, astfel încât, dacă aveți mai multe dispozitive conectate la USB, în același timp, puteți primi în necaz. Acesta este motivul principal pentru care toate digital videocameras (care necesită o mulțime de bandwidht transferuri în timp real) utilizează FireWire.
Aici este o destul de nou comerciale oscillospoe a introdus de anul trecut, care utilizează USB2.0 pentru prelevarea de probe de frecvență de până la 100 MHz pe ambele canale: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Deci, cred USB2.0 va fi destul de bun pentru scopul și USB2.0 este standard pe toate noile computere.
Poate că ar fi posibil să refolosire sau, cel puțin, te inspira din unele din software-ul și DLL's pentru acest osciloscop: http://www.tiepie.nl/pages/uk/softdown_hs3.html Software-ul și programator manual sunt, de asemenea, disponibile
Free cod sursă sunt aviable de la unele dintre cele mai vechi modele: http://www.tiepie.nl/pages/uk/softdownsrc.html |
|
| Back to top | |
 |
monnoliv
| 05 iunie 2004 14:21 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | Citat: | | The AVR este atât de repede că nu au fost făcute de 1,5 Mbps firmware interfață USB pentru ea: http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB% 20 (AVR) _eng.htm | Great site!
| Citat: | Aici este o destul de nou comerciale oscillospoe a introdus de anul trecut, care utilizează USB2.0 pentru prelevarea de probe de frecvență de până la 100 MHz pe ambele canale: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Deci, cred USB2.0 va fi destul de bun pentru scopul și USB2.0 este standard pe toate noile computere | Nu sunt sigur tiepie folosește de mare viteză pentru ca este scris "USB 2.0 și USB 1.1", în special. Oricine are prețul de 100MHz/8bits versiune?
Oricum, plină viteză, este destul de bun, dacă aveți 1Kbyte/channel la transfert
| Citat: | | Poate fi DAC a calibra de intrare este prea mult, dar cel puțin veți avea nevoie de o oală! | În cazul în care în schema Am să pun în oală? Pot sa-ti pui un mic schematică?
| Citat: | | Din nou, eu nu sunt un expert, dar, acest lucru este puțin FPGA (EP1K10) enought de a face toate? USB, IO control, RAM ... | Sunt de acord cu tine, nu sunt un expert prea fpga dar punerea toate într-o EP1K30 (prea ține de DSO ieftine) este optimist pentru mine. Și apoi, cu privire la ceea ce este necesar de izolare între PC și DSO?
Oricum pentru a continua de design, care este poziția dvs. opignion despre Cypress USB 8051 tip procesor (EZ-USB, 6,9)? Ieftine, dar de opto-izolație trebuie să fie făcut după ce aparatul ...
În ceea ce privește traducerea, bine o voi face în două langages pentru următoarea revizuire a DSO.
Desigur, vă mulțumesc tuturor pentru discuții și sfaturi.
Cu respect, |
|
| Back to top | |
 |
ABS
Alăturat: 29 mai 2004 Posts: 9
| 05 iunie 2004 14:25 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| De ce nu LABVIEW pentru utilizarea software-ului development.I poate vedea cea mai mare parte a spicial noastre oscillospoe utilizarea software-ului, care nu ar putea fi cu ușurință Update. |
|
| Back to top | |
 |
simce
| 05 iunie 2004 14:38 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| I have laptop too with 100MHz LAN and USB 2.0. ME .. am prea laptop cu 100MHz LAN și USB 2.0. Dar. De foarte multe ori nu am nevoie de laptop, și parte a avut loc osciloscopul este că am nevoie (în special atunci când i-au de a lucra în afara biroului de pe teren). Cred că cei mai mulți dintre membrii acestui subiect sunt de acord cu mine.
Așa cum am spus DSO poate avea PC port de comunicare și de interfață pentru LCD sau MCU care va face comunicarea între DSO și LCD. În acest fel nu va fi nevoie de nici o interfață care va face de izolare galvanica între PC-ul și DSO. Cred că este esențial de izolare, dacă intenționați să utilizați DSO pe domeniul tensiuni mari în cazul în care sunt prezente. Cu respect, Simce |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 05 iunie 2004 14:54 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | monnoliv a scris: | | ME a scris: | Aici este o destul de nou comerciale oscillospoe a introdus de anul trecut, care utilizează USB2.0 pentru prelevarea de probe de frecvență de până la 100 MHz pe ambele canale: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Deci, cred USB2.0 va fi destul de bun pentru scopul și USB2.0 este standard pe toate noile computere. | Nu sunt sigur tiepie folosește de mare viteză pentru ca este scris "USB 2.0 și USB 1.1", în special. Oricine are prețul de 100MHz/8bits versiune?
Oricum, plină viteză, este destul de bun, dacă aveți 1Kbyte/channel pentru a transfera | Dacă 1kByte/channel este destul de "IgorPlug" AVR firmware-ar trebui să fie destul de repede cu 1.5 Mbps.
Pret de la un Hanyscope Belgia (vă coutry) comerciant: http://www.rato.be/nl/pdf/tiepie_prijslijst_10-06-2003.pdf
Lista de toți dealerii pot fi găsite aici: http://www.tiepie.nl/pages/uk/dealers.html
| monnoliv a scris: | | Citat: | | Din nou, eu nu sunt un expert, dar, acest lucru este puțin FPGA (EP1K10) enought de a face toate? USB, IO control, RAM ... | Sunt de acord cu tine, nu sunt un expert prea fpga dar punerea toate într-o EP1K30 (prea ține de DSO ieftine) este optimist pentru mine. Și apoi, cu privire la ceea ce este necesar de izolare între PC și DSO? | Sunteți sigur de izolare este necesar? | Citat: | | Conectat la rapid USB 2.0, a Handyscope-HS3 nu are nevoie de o sursă de alimentare externă, în acest sens de Handyscope 2 în conformitate cu ușurință la "Plug și în măsură". | De Hanyscope 3 este alimentat de la portul USB, care indică nu este izolat galvanice cu excepția cazului în care utilizați un transformator izolat schimbat modul de alimentare cu energie, de exemplu cu un flyback transformator. Dar poate că este ceea ce fac ei. Galvanic izolare ar fi frumos atunci când lucrează cu un grad ridicat de tensiuni. Poate că este posibil să se găsească o izolare galvanica IC pentru USB?
| monnoliv a scris: | | Oricum pentru a continua de design, care este poziția dvs. opignion despre Cypress USB 8051 tip procesor (EZ-USB, 6,9)? Ieftine, dar de opto-izolație trebuie să fie făcut după ce aparatul ... | Cypress pare ok, dar dacă 1.5 Mbps USB este de ajuns, de ce nu folosi AVR, în care puteți să-l chiar mai ieftine? Poate a AVR-ar fi prea lent în cazul în care acesta are să se ocupe de o mulțime de alte activități în afară de USB, nu sunt sigur. Atmel de asemenea, două 8051 pe bază de Flash MCU lui: AT89C5131/5132. www.atmel.com/dyn/products/devices.asp?family_id=655 # 1399 Silicon Laboratories (fosta Cygnal) de asemenea, două 8051 pe bază de Flash MCU lui: C8051F320/321 www.silabs.com / produse / microcontroller / usb.asp Cypress are cea mai mică sumă de Flash a celor trei distribuitori.
Preturile pentru Atmel's, Cypress "și Silicon Laboratories" 8051 pe bază de USB Flash MCU sunt aproximativ la fel la digikey: Cypress EZ-USB: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=267862&Site=US&Cat=31589495 Atmel AT89C5131: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=267841&Site=US&Cat=33424497 Silicon Laboratories C8051F320: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=268316&Site=US&Cat=31589495
Aici este o listă de aproape toate USB chip vânzătorii: www.lvr.com / usbchips.htm
Dar de ce să nu pună în aplicare interfață USB în FPGA? Și de ce vrei să folosești un MCU la toate? De ce nu-l pună în aplicare toate într-un FPGA, atunci când aveți de gând să folosiți un FPGA oricum? Tot ce pot face cu un MCU puteți, de asemenea, face cu un FPGA si la viteze mult mai mari. |
|
| Back to top | |
 |
martingn
| 05 iunie 2004 16:22 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Bună oameni,
Acestea sunt unele din mea thoughs:
- Sunt de acord cu privire la beneficiile unui handheld DSO. Aș prefera acest gen, dar într-o a doua etapă. - Eu cred că dont izolare galvanica este o necesitate. - Orice imlemented metoda de a lega DSO cu PC-ul este intotdeauna mai incet ca rata de conversie Deci, haideți să-l păstrați simplă. - Dacă suntem în căutarea unui proiect ieftine, cred că avem de a da o sansa la FPGA pentru a face pe toate. Asta va fi o frumoasă chanlenge pentru noi! - De ce noi dont fantă întregul proiect, astfel încât să putem merge mai departe și de a construi în diferite părți. Aceasta este propunerea mea: Camera 1: intrare amper ADC Camera 2: FPGA IO User Interface Camera 3: Oferta
ME, EP1K10 este singurul FPGA disponibile în piața locală de aici. Crezi că s-ar putea potrivi?
Multumesc tuturor dumneavoastră vă interes! Toate cele bune,
Martin |
|
| Back to top | |
 |
martingn
| 05 iunie 2004 16:40 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Cant găsi P * DXP otel pentru download! Orice sugestie? cu respect, Martin |
|
| Back to top | |
 |
davorin
Alăturat: 07 iunie 2003 Posts: 1491 A ajutat: 8
| 05 iunie 2004 16:43 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Puteți merge la:
www. @ ltium.com / P * otel / evaluare / request.asp
și de a solicita o evaluare CD ... |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 05 iunie 2004 17:33 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | martingn a scris: | Cant găsi P * DXP otel pentru download! Orice sugestie? cu respect, Martin | P * DXP otel s-au schimbat numele de P * otel 2004.
P * otel 2004 = P * otel DXP SP3 pentru DXP alte caracteristici.
SP1 pentru P * otel 2004 poate fi descarcat de aici: www. ltium.com/downloads/files/DXP2004ServicePack1.exe @
Înlocuiți "@" cu "a" |
|
| Back to top | |
 |
monnoliv
| 05 iunie 2004 17:44 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Bună tuturor, Foarte interesante discutii. Lasă-mă să mă prezintă posibile soluții care să văd pentru DSO:
Soluție 1: Hand deținute DSO Avantaje: - Nu este necesar de izolare între un PC - De sine stătătoare (mare) - Descărcarea de date la un PC posibil cu o interfata seriala (USB, RS232) Dezavantaje: - LC necesare pentru a avea un comportament bun de afișare - FPGA cu o configurație de memorie (fără a descărca de pe un PC, la puterea de la fiecare!), Ex EPC2 de la @ ltera: - 25 - Display (ceea ce este de preț?)
Soluția 2: PC-ul bazat DSO 1 (nu UC) Avantaje: - Un "dispozitiv inteligent" FPGA - Mai mici PCB -> mai mic pret Dezavantaje: - FPGA cu o configurație de memorie (deoarece nu LC conf pentru download) - Nu de izolație posibil (n-am mai vazut un sistem de izolare USB, low-cost) - Mai mare FPGA, mai mare preț - PC-ul necesar - Imens de dezvoltare FPGA
Solutie 3: PC-ul bazat DSO 2 (cu UC) Avantaje: - Toate dispozitivele care poate fi configurat prin portul USB - Izolație posibil între dispozitiv USB și UC (sau la ieșirile din LC dacă USB integrat în IT) - Mai mici FPGA Dezavantaje: - Mai multe componente, PCB mai mare - PC-ul necesar - Pret mai mare decât Soluție 2
Ok, să ne găsească un acord, doar ține seama de limitele de fiecare soluție. Dacă ați găsit alte configuratii posibile, scrieți-le aici, pentru a discuta.
Personnaly, eu prefer prima,
cu respect, |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 05 iunie 2004 17:47 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | martingn a scris: | ME, EP1K10 este singurul FPGA disponibile în piața locală de aici. Crezi că s-ar putea potrivi? |
Ne pare rău Sunt doar un nu foarte experimentat cu FPGA și VHDL, deci nu va pot spune dacă EP1K10 este destul de mare pentru un DSO. Poate unele dintre cele mai experimentati FPGA utilizatorii pot da o estimare a qulified viteza și dimensiunea nevoile. Nimeni nu-l am răspunsuri la acest subiect, puteți încerca să solicite cauză în FPGA forum, în cazul în care toate sunt experți.
Ultima editare de mine pe 05 iunie 2004 18:10; edited 1 time in total |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 05 iunie 2004 18:04 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | monnoliv a scris: | Soluție 1: Hand deținute DSO Avantaje: - Nu este necesar de izolare între un PC - De sine stătătoare (mare) - Descărcarea de date la un PC posibil cu o interfata seriala (USB, RS232) Dezavantaje: - LC necesare pentru a avea un comportament bun de afișare , ex EPC2 from @ltera: - 25 - FPGA cu o configurație de memorie (fără a descărca de pe un PC, la puterea de la fiecare!), Ex EPC2 de la @ ltera: - 25 - Display (ceea ce este de preț?) |
De ce aveți nevoie de un LC pentru dispaly comportament bun? Puteți face acest lucru cu un FPGA.
De ce nu a descărca de configurare de memorie de la PC prin RS232, USB sau port paralel cu interfață JTAG la fiecare DSO putere pe?
CPLDs nu este nevoie să fie configurat la fiecare putere în sus, sunt CPLDs prea lent sau mici, pentru acest proiect sau de ce are nevoie pentru a fi un FPGA? Sunt cu CPLDs externe FIFO mai scumpe decât un FPGA cu RAM interne și externe de configurare de memorie?
| monnoliv a scris: | Soluția 2: PC-ul bazat DSO 1 (nu UC) Avantaje: - Un "dispozitiv inteligent" FPGA - Mai mici PCB -> mai mic pret Dezavantaje: - FPGA cu o configurație de memorie (deoarece nu LC conf pentru download) - Nu de izolație posibil (n-am mai vazut un sistem de izolare USB, low-cost) - Mai mare FPGA, mai mare preț - PC-ul necesar - Imens de dezvoltare FPGA | Dacă vă este frică de imens de dezvoltare FPGA puteți doar să pună în aplicare o gata făcute LC-IP de bază într-o parte a FPGA. IP-core s-ar putea baza pe 8051 sau un alt coomon arhitectura. Apoi, puteți să program de IP-core parte a FPGA în C asamblare ca un os normal LC.
Puteți obține o mulțime de liberă LC IP-miezuri pentru ambele Verilog și VHDL pentru a implemetn într-un FPGA sau CPLD aici: http://www.opencores.org/browse.cgi/by_category
De asemenea, puteți găsi gratuit IP-miezuri de FireWire, USB, Ethernet, LCD de interfețe grafice, etc, la Opencores. |
|
| Back to top | |
 |
ME
| 05 iunie 2004 19:12 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | monnoliv a scris: | | - FPGA cu o configurație de memorie (fără a descărca de pe un PC, la puterea de la fiecare!), Ex EPC2 de la @ ltera: - 25 | Aveți posibilitatea să obțineți "drop-in de înlocuire" de configurare de la alți furnizori de amintiri. Atmel AT17LV002A de exemplu, este un "drop-in înlocuire" pentru @ ltera EPC2: http://www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=2530 Acest compatibil sau alte amintiri de configurare ar putea fi mai ieftin decât "originală" de la @ ltera.
Tarifele la www.EBV.com @ ltera EPC2LC20 costurile 24,96 (minim Pack Cantitate: 49) Atmel AT17LV002A costurile 10,15 (minim Pack Cantitate: 50)
Acesta este un mare de economisire a doar prin înlocuirea un IC cu un ac de păr-IC compatibil de la un alt furnizor.
Ultima editare de mine pe 05 iunie 2004 19:35; editat de 2 ori în total |
|
| Back to top | |
 |
davorin
Alăturat: 07 iunie 2003 Posts: 1491 A ajutat: 8
| 05 iunie 2004 19:24 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Ei bine ... acum o proiectare DSO / Analyzer și ... deși gazdă este un vechi Applce Mac SE/30...so am deja putere / și interfețe pentru a afișa în afara ... și chiar și dă un "LeCroy" sentiment (o:
Pentru nucleul DSO / Analyzer am choosed @ ltera ciclon dispozitive și de a folosi built-in RAM pentru stocarea eșantioanelor, precum și de control al ADC ...
Și confiuration memorii pentru acestea sunt destul de ieftine ... 2 - 3 lei pentru un EPCS1 .. si tu chiar a lua probe pentru ca ei de asemenea, ciclon FPGAs sine (o; |
|
| Back to top | |
 |
martingn
| 07 iunie 2004 20:00 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Bună tuturor,
Davorin aveți orice proiect dezvoltat deja cu ciclon?
Cu respect, Martin |
|
| Back to top | |
 |