| Autor | Mesaj |
|---|
tryagain
Alăturat: 14 iunie 2002 Posts: 9
| 25 mai 2004 14:47 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | bitscope este de două canal 40MHZ probă, se utilizează două tlc5540, dacă aveți nevoie de mai mare frecvență de eșantionare, se poate utiliza maxim ADC sa o fac. |
|
| Back to top | |
 |
ABS
Alăturat: 29 mai 2004 Posts: 9
| 29 mai 2004 15:55 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Alo fiecare. Sunt provine din China continentală. Caut (și doresc să se alăture) un proiect gratuit pentru a construi lowcost PC domeniul de aplicare. pentru a ne Chiness oameni de cele mai multe echipamente sunt prea scumpe pentru a cumpara, deci este o goold ideea de a construi o auto-mi, dacă există o poate ajuta? Mulțumesc. |
|
| Back to top | |
 |
joc_06
Alăturat: 28 noiembrie 2003 Posts: 51 A ajutat: 2
| 29 mai 2004 17:53 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: chocbar proiect |
|
| | Uită-te la link-uri postate de mai sus în special de chocbar proiect. Sunt doar începutul pentru a aduna piese pentru a construi un astfel că acest lucru ar trebui să fie interesant |
|
| Back to top | |
 |
eltonjohn
Alăturat: 22 februarie 2002 Posts: 1687 A ajutat: 27
| 29 mai 2004 18:10 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Am un proiect pe care niciodată n-am luat pentru a termina .. Unul dintre aceste lucruri .. Este o frumoasă idee .. dar prea pricy și complex .. este un domeniu de aplicare într-un card PCMCIA Cred că i se va migra de la un ansamblu de design FPGA .. Am fost Ti folosind un DSP și un CPLD (triscend) pentru interfața .. dar este prea mare pentru camera mica! |
|
| Back to top | |
 |
ABS
| 30 mai 2004 16:12 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: ads831 preț s ads831 ads831e |
|
| mulțumesc. Cred ca o equitment pentru a testa viteza de radio equipments.high (dual canal 80Msps sau highter) este mai util pentru mine, Tom's design spand prea mult timp pe adâncimea de stocare, poate determina prețul ridicat pentru a construi o up.I cred comună pentru utilizare (și pentru mine) 64K adâncimea de stocare este de ajuns. În China, cel mai ieftin A / D este chip TI ads831e (8bit 80Msps). Dacă nici una a folosit-o? Vreau doar să știu dacă este adevărat la fel de bun ca TI spune? |
|
| Back to top | |
 |
ABS
| 31 mai 2004 14:56 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: dso mk3 dso FIFO ads831 proiect s ads831 ads831 dso mk3 dso FIFO cip |
|
| Am citit o mulțime acest days.And în sfârșit am găsit MK3 de David Jones este easyest până la buile PC-ul pe bază de DSO.It este chiar un vechi proiect, construirea de către unele clasic 74HCxx TTL chip, CPLD Nici unul chiar nu are nici un MCU. Cred că este dreptul de lucru care l-am nevoie, un motiv este acela că o bază CPLD chip ca @ ltera EMP7128S costul despre 80Y / 8 = 10 $ in China, este un număr mare pentru mine și prietenul meu Li. Dar A / D cipul folosit în MK3 este doar lucrarile la 20Msps, nu este suficient, vreau să utilizeze un ADS831 (TI-BB) instead.Now dezavantaje FIFO chip deveni un mare problem.I nu a putut afla o FIFO cip care poate lucra pe ceas rata de orice 80M.could o poate ajuta-ma doar pentru a afla ceva ieftin, care poate lucrarile pe mare viteză normală? mersi! Sau orice o are sfaturi pentru mine, nu-mi va rog. Toate cele bune. |
|
| Back to top | |
 |
monnoliv
Alăturat: 09 martie 2004 Posts: 100 A ajutat: 3 Locatie: Belgia
| 01 iunie 2004 0:46 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: dso schematică dso FIFO dso schematics http://www.soudez.org/page_projet2.php soudez dso |
|
| Max, uita-te aici http://www.soudez.org/Page_Projet2.php. Este o două canale DSO (2x100MS / s cu FIFO), l-am terminat doar schema. Am de gând să faci de proiectare a PCB. Scopul acestui proiect este de a avea un ieftine auto alimentat DSO pe portul USB. Open Source design, comentarii Bine ati venit! @ , |
|
| Back to top | |
 |
tryagain
Alăturat: 14 iunie 2002 Posts: 9
| 01 iunie 2004 1:20 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: http://www.soudez.org/page_projet2.php |
|
| Dragi monnoliv, I'am în China, nu pot intra pe acest site: http://www.soudez.org/Page_Projet2.php
De ce? |
|
| Back to top | |
 |
monnoliv
| 01 iunie 2004 10:48 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Server a fost ocupat, încercați acum ... A |
|
| Back to top | |
 |
is_razi
Alăturat: 06 aprilie 2002 Posts: 172 A ajutat: 7 Locatie: Tabriz
| 01 iunie 2004 13:38 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | tryagain a scris: | | bitscope este de două canal 40MHZ probă, se utilizează două tlc5540, dacă aveți nevoie de mai mare frecvență de eșantionare, se poate utiliza maxim ADC sa o fac. | salut, aveți cpld lui necesar files.if așa încât vă rugăm să trimiteți la mine. cu respect.
|
|
| Back to top | |
 |
ABS
| 01 iunie 2004 14:12 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Se pare că nu am putut vizita monnoliv a websit too.I chiar nu a putut vizita www.Bitscope.com din China Mainland.I va încerca să folosiți un proxy, sper că ar putea face ceva de ajutor. |
|
| Back to top | |
 |
monnoliv
| 01 iunie 2004 17:46 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | Încearcă asta: ftopic41841-30.html" class="nav">Back to top | |  | Skov
Alăturat: 15 martie 2003 Posts: 7
| 01 iunie 2004 19:31 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: epm3064 epm3064 proiect dso cpld cpld simplu proiect dso schem |
|
| 2monnoliv: Salut, opinia mea: 1) Este recomandat să adăugați pull-up rezistențe pentru JTAG. 2) CP2101 este mult mai simplă decât FTDI 3) de declanșare sistemul ar trebui să fie puse în aplicare în CPLD Am făcut DSO cu aproape aceeasi arhitectura. EPM3064-7 nu a fost suficient de repede. Am fost obligat să folosească 2xEPM3032-4 (câte unul pentru fiecare canal). Meu proiect nu a fost finalizat. Timp (bani) a fost de peste;) Cu respect, S |
| | Back to top | |  | jaac
Alăturat: 12 martie 2002 Posts: 67 Locatie: Columbia
| 01 iunie 2004 23:05 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Ce ai in mintea ta? Cum putem ajuta? |
| | Back to top | |  | martingn
Alăturat: 31 martie 2004 Posts: 40
| 01 iunie 2004 23:40 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: cpld proiecte dso FIFO area26 dso proiecte pe cpld http://area26.no-ip.org/ dso cpld ADC dso proiect pe acex1k |
|
| Toate Max,
Im nu un expert, dar după ce parcurge toate DSO proiecte in the net, am ajuns la următoarele:
- Cea mai bună opțiune este aceea de a inlocui FIFO CPLD de un FPGA cu internă RAM.
Mai ieftin ex. Ltera ACEX1K ~ @ 100MHz RAM 3x512bytes U $ S12 Mai repede ... nu pot pune în mișcare
- Să utilizeze o diferență de OP la intrare a ADC este mai bine (o mai bună legătură de zgomot).
Cu respect, Martin
PS: (Chiar și cu toate că nu există prea multe informații, însă, există o bună DSO site-ul cu un proiect care nu figurează în acest post http://area26.no-ip.org/?section=hard&project=scope) |
| | Back to top | |  | alphi
Alăturat: 23 decembrie 2001 Posts: 440 A ajutat: 1
| 02 iunie 2004 1:15 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | Ai active link despre acest proiect link-ul? |
| | Back to top | |  | joc_06
Alăturat: 28 noiembrie 2003 Posts: 51 A ajutat: 2
| 02 iunie 2004 14:46 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| | monnoliv a scris: | | Încearcă asta: ftopic41841-30.html" class="nav">Back to top | |  | khach
Alăturat: 23 octombrie 2001 Posts: 48 A ajutat: 2
| 02 iunie 2004 16:13 Re: stroboscopic metodă de măsurare pentru DSO | | | Tags: dso cpld ADC |
|
| | Make_Pic a scris: | | Am nevoie de orice informații despre stroboscopic o metodă de măsurare pentru DSO! De stroboscopic metodă permite de a măsura de frecvență de până la aproximativ 3 GHz. | RIS (interval de eșantionare aleatoare) este bun advanteges de domenii. Veche HP domenii de lucru cu lățime de bandă de 500 Mhz, cu 20 MHz ADC. Sa CDC (timp pentru a convertorului digital), bazată. Analog declanșa începe apoi CDC ADC ceas opri. La CDC afară de tensiune DC este proporțională pentru a pune în mișcare la ceas întârziere. Min viteza ADC tensiune pentru a converti acest cod proporționale cu întârziere. Am nevoie de informații despre punerea în aplicare, în logica CDC CPLD. Principala problemă este complementară design de CDC logica. Orice schimbări de comlementary ceasuri de semnal de mare viteză pentru a comuta dioda este degrada CDC perfomance. Orice sugestie despre comlementary sygnal vhdl de punere în aplicare? |
| | Back to top | |  | alphi
Alăturat: 23 decembrie 2001 Posts: 440 A ajutat: 1
| 02 iunie 2004 16:41 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: osciloscopul ADC chip chip osciloscopul osciloscopul osciloscopul chip pe un chip de pe chip osciloscopul osciloscopul digital cip |
|
| | Salut, toată lumea știe care eșantion ADC chip fi utilizate în Tek osciloscopul digital: TDS220? |
| | Back to top | |  | dainis
Alăturat: 15 mai 2001 Posts: 1451 A ajutat: 56
| 02 iunie 2004 22:52 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: osciloscopul osciloscopul ADC chip chip repede ADC chip chip osciloscopul osciloscopul pe un cip de repede ADC osciloscopul pe chip osciloscopul |
|
| | alphi a scris: | | Salut, toată lumea știe care eșantion ADC chip fi utilizate în Tek osciloscopul digital: TDS220? | Am niște informații, că TDSxxx oscillscopes nu au ADC repede, repede, dar pentru prelevarea de probe, utilizați CCD (charge-cuplat aparat aparat) dispozitiv, poate fi acesta au diferite nume (nu CCD) ....
ps 1) TDSxxx scopuri este foarte bun pentru ei preț! 2) Este foarte limitate au canal de memorie 3) eșantionate semnal este zgomotos |
| | Back to top | |  | monnoliv
| 03 iunie 2004 0:56 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: epm3064 schematică dso schematică ceea ce este epm3064 |
|
| Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturi.
În special, Skov, doar cateva intrebari pentru tine: De ce EPM3064-7 nu a fost rapid enought? De ce am folosi rezistență pentru a trage semnale de JTAG (nu se vedea în docs)?
Pentru Martingn: Voi încerca să evalueze propunerea dumneavoastra, se pare vgood (eu nu am fost conștient de faptul că există FPGA cu RAM: sm15: și așa mai ieftine!). | Citat: | | - Să utilizeze o diferență de OP la intrare a ADC este mai bine (o mai bună legătură de zgomot). | Asta e ceea ce am făcut, nu?
Multumesc joc_26 pentru fpga sfaturi, cu privire la traducere a site-ului, mi-o fac doar pentru o zi de DSO (de așteptare pentru o stabil revizuire a DSO schematică).
NB: Am doar calcula bugetul pentru DSO: aproximativ 250 doar pentru componentele!
Pa. |
| | Back to top | |  | ME
Alăturat: 14 martie 2002 Posts: 1783 A ajutat: 13
| 03 iunie 2004 1:35 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: dso schematică dso FIFO dso schematics http://www.soudez.org/page_projet2.php soudez dso |
|
| | monnoliv a scris: | Max, uita-te aici http://www.soudez.org/Page_Projet2.php. Este o două canale DSO (2x100MS / s cu FIFO), l-am terminat doar schema. Am de gând să faci de proiectare a PCB. Scopul acestui proiect este de a avea un ieftine auto alimentat DSO pe portul USB. Open Source design, comentarii Bine ati venit! @ , | Se pare ca un proiect foarte frumos, dar ar fi mai ușor de a face comentarii, dacă site-ul tradus în engleză. Nu multi dintre noi înțelegem franceză (inclusiv de mine), dar nu am înțeles toate engleză aici, la EDAboard. |
| | Back to top | |  | martingn
Alăturat: 31 martie 2004 Posts: 40
| 03 iunie 2004 5:34 osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Bună tuturor,
Monnoliv, uita-te la cel mai ieftin FPGA @ ltera a memoriei RAM cu included.ACEX 1K EP1K10 (3x512bytes) Puteți găsi un frumos proiect la http://fpga4fun.com care utilizează acest chip inclusiv unele declanșa cod.
Hopelly am un prototip va începe în curând ... Toate cele bune, Martin |
| | Back to top | |  | Skov
| 03 iunie 2004 7:42 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: epm3064 epm3064 proiect dso FIFO dso cpld ADC dso verilog verilog proiect |
|
| Salut,
>> Skov, doar cateva intrebari pentru tine: >> De ce EPM3064-7 nu a fost suficient de repede?
Te-ai scrie firmware pentru acest proiect și să verifice în simulator? De ce crezi că EPM3064-7 este de ajuns? Cred că depinde de sarcini pentru CPLD. Proiectul meu a fost pe deplin realizate și simulate în parte din programul de verilog pentru CPLD. Sarcinile de CPLD au fost de comunicare cu exterior FIFO, MCU, ADC, setări pentru pre-istorie de stocare dimensiune, nivelurile de declanșare și de polaritate, reciproce de sincronizare de la ambele canale si multe altele. Pentru sarcinile mele EPM3064-7 nu a fost destul de repede.
>> De ce am folosi rezistență pentru a trage semnale de JTAG (nu se vedea în >> Docs)? Există o mulțime de documente de pe site-ul s @ ltera;) Vezi pe ByteBlaster Docs.
Despre memorie size. Cred că de memorie 3x512bytes nu este de ajuns. De exemplu, de la DSO Tek a 3.5KB memorie. Alte DSOs au 100KB memorie și mai mult. Cu respect, S |
| | Back to top | |  | pisoiu
Alăturat: 31 decembrie 2002 Posts: 901 A ajutat: 24 Locatie: Romania
| 03 iunie 2004 8:11 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: osciloscopul ADC chip osciloscopul digital FIFO FIFO osciloscopul digital osciloscopul chip FIFO chip chip osciloscopul osciloscopul pe un cip |
|
| | alphi a scris: | | Salut, toată lumea știe care eșantion ADC chip fi utilizate în Tek osciloscopul digital: TDS220? |
Am deschis o TDS2014 (4 canal 1gsps) pentru a vedea ce e inauntru. Acestea folosesc o pereche de chips-uri pentru fiecare pereche de canale. Se pare că este un chip amplificator și prelevarea de probe, iar cealalta FIFO. În secțiunea de intrare nu are mai multe componente în jur, toate sunt pasivă. Singurul activ un par a fi un AC / DC optomos trece. Oricum, chips-uri sunt de proprietate, proiecte, fabricate de National. Nici măcar un singur bit pe informații despre ei pe net. Am atașat un pic cu ele.
/ pisoiu
|
| | Back to top | |  | se06745
Alăturat: 03 iunie 2004 Posts: 26
| 03 iunie 2004 10:33 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: ris osciloscopul |
|
| Salut!
De ce toate oscilloscopes sunt limitate 5 v-5V??? Originalul nu au aceste joasă tensiune limită.
mulțumesc
|
| | Back to top | |  | pisoiu
Alăturat: 31 decembrie 2002 Posts: 901 A ajutat: 24 Locatie: Romania
| 03 iunie 2004 10:48 Re: osciloscopul digital de proiect | | |
|
| Nu pleca de la premisa ca este vorba despre limitele tensiunii de intrare. Este posibil ca nu toate au acest limitări, dar au de înaltă performanță. Aceasta se datorează faptului că de înaltă performanță oscilloscopes fi extrem de lățime de bandă largă de intrare. Pentru a realiza acest lucru și o bună liniaritate peste întreaga frecv. gamă, amplificator de intrare trebuie să aibă capacitate scăzută de intrare. Circuite de inalta tensiune de protecție, până la sute de volti adăuga nedorite capacitate la intrare. Și în afară de faptul că, este de nepractic. Dacă ai cheltui o gramada de bani pe un 1GHz lățime de bandă DSO, de cele mai multe ori veți măsură mare frecv. semnale, care sunt de joasă tensiune, mai degrabă decât ceea ce este pe rețea. Pentru mai mare tensiuni, 1:10 sau mai mare rată de compas sonde sunt disponibile oricum.
/ pisoiu |
| | Back to top | |  | Skov
| 03 iunie 2004 11:13 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: osciloscopul impedanta |
|
| De obicei, de intrare lanț de oscilloscopes a scăzut de rezistență (50 .. 150 Ohm), în conformitate cu un nivel scăzut de impedanta de cablu care este conectat la osciloscop. Risipitor de putere pentru lanțul de intrare este limitată. |
| | Back to top | |  | monnoliv
| 03 iunie 2004 15:23 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: dso schematică dso schematics |
|
| Skov? Am vazut pe mai multe DSO 1Meg impedanta de intrare.
martingn, în ceea ce privește ACEX 1K EP1KX0, dacă am înțeles bine de strucure de acest aparat, acesta trebuie să fie configurat la putere pe fiecare. Cum faci asta cu procesor încorporat, EEPROM? Ai o schema?
Cu respect, |
| | Back to top | |  | ME
Alăturat: 14 martie 2002 Posts: 1783 A ajutat: 13
| 03 iunie 2004 15:41 Re: osciloscopul digital de proiect | | | Tags: osciloscopul impedanta de potrivire osciloscopul impedanta de potrivire impedanta de potrivire cu osciloscopul impedanta de potrivire la dso |
|
| | Skov wrote: | De obicei, de intrare lanț de oscilloscopes a scăzut de rezistență (50 .. 150 Ohm), în conformitate cu un nivel scăzut de impedanta de cablu care este conectat la osciloscop. Risipitor de putere pentru lanțul de intrare este limitată. | Acest lucru nu este adevărat, în mod normal, impedanta de intrare de oscilloscopes este de 1 MΩ | | ~ 10-100 pF. Utilizarea 1:10 sonde, impedanta de intrare este de 10 MΩ și capitance este mai mic decât cu 1:1 sonde, cu 1:100 sonde, impedanta de intrare este de 100 MΩ și capitance este chiar mai mică decât pentru 1:10 sonde.
DSO ca Tektronix TDS 1000 & 2000 TDS serie de exemplu, are o impedanta de intrare de 1 MΩ | | 20 pF.
Dacă s-au interesat în trasferring puterea maximă ar trebui să utilizați scăzut impedances pentru impedanta de potrivire, dar cu oscilloscopes și voltmetres sunteți interesat numai de transferul maixmum tensiune, whitout desen orice curent de la sursa, asa ca impedanta de intrare este de obicei> = 1 MΩ. |
| | Back to top | |  |
|
|
|