Reguli | recente | subiect RSS | Cauta | Inregistrare | Autentificare

design cpu

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> ASIC Design Metodologii & Instrumente (digital) -> CPU design
Arabă versiunea Versiunea bulgară Catalană versiunea Versiunea cehă Versiunea daneză Versiunea germană Versiunea în limba greacă Versiunea în limba engleză Limba spaniolă Versiunea finlandeză Versiunea franceză Hindi versiunea Croată versiunea Indoneziană versiunea Versiunea italiană Ebraică versiunea Versiune japoneză Coreeană versiunea Versiunea lituaniană Versiunea letonă Versiunea olandeză Norvegiană versiunea Poloneză versiunea Versiunea portugheză Versiunea română Versiune rusă Versiunea slovacă Versiunea slovenă Sârbă versiunea Versiunea suedeză Filipinez versiunea Ucraineană versiunea Vietnameză versiunea Chineză versiune
Autor Mesaj
zhoury

Alăturat: 25 aprilie 2002

Post 05 iul 2002 10:49 design cpu

Acum, am o preject pentru a proiecta un procesor pe 64 biți. Am niște întrebare care au experiență în acest that.pls pm mă dacă aveți experiență cu care și bucur pentru a ajuta la alții.
Back to top
View user's profile
Gabby

Alăturat: 18 martie 2002
Locatia: Israel

Post 05 iulie 2002 11:05

Salut

ai unele informații de vhdl cpu core la:

www.opencores.org

De asemenea, puteți cere acolo.

Toate cele bune.
Back to top
View user's profile
zhoury

Post 05 iulie 2002 14:48
Tags: cum să proiecteze un CPU

În primul rând mulțumesc pentru limbut.
Acum i-am implicat în procesul de elaborare un real mai complexe decât încorporat CPU CPU. Acesta este conceput pentru compatibil Intel IA64.So acum vreau să fac prieteni cu cei care s-au făcut de lucru pentru Intel sau ibm.I trebuie să cunoască modul în care au astfel de design CPU.
Back to top
View user's profile
Ace-X

Alăturat: 25 ianuarie 2002
A ajutat: 26

Post 05 iulie 2002 15:53

IA-64? Foarte fericit

Nu sanse!!! Probabil, e cel mai complicat procesor de pe piață. Aceasta susține codul dinamic de traducere de la x86 cod (arhitectura CISC) pentru a interne VLIW reprezentare. Am să vă spun mai multe: motivul principal pentru care nu există nici disponibile comercial procesoare VLIW este că aceste tip de procesor are nevoie de foarte complicat compilator, care va fi capabil să căutați prin diferite ramuri în algoritm și se va traduce în lung cuvânt comandă. Baietii astia (de la Intel si HP) a făcut chiar mai nebun lucru - au pus în aplicare acest compilator în hardware-ul! Ei conceput-o pentru mai mulți ani.
Si acum, cum crezi că, atunci când veți termina acest design? Mă aștept, va fi în 20 de ani, dacă va fi norocos!?

Cu cele mai bune urări,

Ace-X.
Back to top
View user's profile
zhoury

Post 05 iulie 2002 16:25 Eu nu sunt Joker.

Sunt serios. Dacă cineva este interesat în a ajuta-ma pls pm mine. Acum, avem experiență în curs de dezvoltare chinset aproximativ 4 milioane de porți și vrea să facă mai mult. Acum, eu sunt nou design pentru CPU și vreau să știu diferența între chipset-ul și CPU. Vreau sa stiu de bază pentru proiectare astfel de CPU especialy modul de proiectare a scăzut astfel de macro alu.We au design, folosind synopsys DC și designware. Dar cred că nu este buna metoda de a CPU CPU pentru că mult mai mult decât porți și chipset-ul are mai multe exact la timp restricțiile. Dacă cineva are o astfel de experiență pls pm mine.
Back to top
View user's profile
ASIC

Alăturat: 18 mai 2001

Post 05 iulie 2002 17:23

Ace-X, doar pentru că nu puteți face acest lucru, nu înseamnă că nu poate yechen. [Imi pare rau Ace-X, să iau înapoi o parte din cuvintele mele, nu a fost însemnat într-o stare proastă]

De asemenea, cele mai multe DSPs, la fel ca TI 6000 serie sunt WLIW, TI și compilatoare C sunt, de fapt și de muncă disponibile în prezent. În cele din urmă, în cazul în care este chip IA64 compatibil, Borland sau M $ ar face de compilator. Yechen nu ar trebui să deranjeze Wink

yechen, de verilog cod pentru duminică UltraSparc minciuna CPU este disponibil pentru descărcare gratuită la Sun's web-site. De asemenea, poate doriți să vă uitați la Leon CPU. Este sursa HDL este, de asemenea, disponibile gratuit. Ambele procesoare sunt efectuate folosind HDL și ambele vin cu $ $ ynop ys DC script-uri. Nu DW deși Zâmbi

În ceea ce privește arhitectura procesorului, eu nu sunt familiarizați cu IA64, dar acesta nu a fost ideea lui Intel de a scăpa de cod x86 traducere cu totul? Fără această bucată de fier vechi, procesorul ar fi doar jumătate din mărimea, poate folosi cu 20% în pași în conducte și consuma 1 / 4 de putere? Din ceea ce vad, un procesor WLIW va fi mult mai simple de a construi decât x86.

Poate ai putea punctul de mine în direcția unor IA64 datasheets?

În cele din urmă, nu ar Intel Sue-ți curul jos, dacă ați făcut o clona IA64?

ASIC

Ultima editare de către ASIC pe 07 iulie 2002 16:05; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
zhoury

Post 06 iulie 2002 2:56

Multumesc asic. Eu voi fi bucuros sa ma gandesc prin duminică a CPU.
BTW oricine poate cel mai bun punct de unele instrument de proiectare a procesorului? Dacă i cumpere i va împărți cu toti de aici.
Back to top
View user's profile
ntxp

Alăturat: 29 mai 2002

Post 06 iulie 2002 4:01

Ca Sparc CPU vine cu Verilog RTL, am crezut ca astfel de procesor poate fi proiectat utilizând DC, cu toate acestea, în cazul în care aveți nevoie pentru a proiecta ceva mai densă și ambalate ca o clona de IA64, unele pot avea nevoie de macro-uri personalizate de conceput, și mijloacele pe care le vor reveni la schematică și primitivă layout editor, deci, dacă am nevoie pentru a începe proiectul, mi-ar folosi instrumentele convenționale, cum ar fi DC, Cadence și Avant (oh.. SNPS este acum).

Un alt exemplu de bună comerciale VLIW este Trimedia, Philips are compilator construit și știu cel puțin o Trimedia clona care este proiectat de o companie Pakistan (nu de rachete tehnologie), el face doar clona și utilizatorul trebuie să folosească Trimedia lui compilarea unelte , asa ca de asemenea, nimeni nu trebuie să vă faceți griji cu privire la software-ul și cu excepția cazului în care doriți să roll-vă nou VLIW.

BTW, puteți găsi următoarele cărți interesante la proiectarea de arhitectura dvs. clona:
Computer Architecture - o abordare cantitativă (3rd Edition)
Proiectarea de Complexul Embedded Systems

Cool proiect!

ntxp.
Back to top
View user's profile
zhoury

Post 06 iulie 2002 14:27

Acum sunt doar intrebam pentru proiectarea macro. Nu există nici un instrument comercial pentru proiectare.
BTW nu suntem clona IA64.
Back to top
View user's profile
Ace-X

Alăturat: 25 ianuarie 2002
A ajutat: 26

Post 06 iulie 2002 14:29

Doar pentru a goli situație:
-------------------------
I-am spus, nu despre problemele cu compilatoare pentru IA64 - orice compilator pentru x86 va funcționa bine, dar cu privire la structura internă - partea din IA64 funcționează ca un compilator, care traduce x86 comenzi interne VLIW (Epic) reprezentare! Aceasta o parte este cea mai complicată parte a IA64 procesor!

Preocupare pentru a TriMedia, MediaEngine, TI și altele - toate aceste procesoare sunt DSP, sau, pentru a fi mai aproape de subiectul nostru - acestea sunt SIMD (Single Instruction Multiple Data) - asta e natural mod de a obtine un profit de peste VLIW arhitectura fără -compilator complicat. Dar i-am spus despre compilatoare pentru scop general VLIW procesoare! Din nou, stii de ce nu există nici o pură VLIW cu scop general procesoare (cu excepția, Multiflow - dar aceasta companie a dispărut de pe piață)? Oricum, am oferit acest exemplu cu compilator doar pentru a explica modul de complicat este de natura IA64. Arunca o privire la această adresă URL pentru a-o clar: http://developer.intel.com/design/itanium/idfisa/index.htm

Deci, sfatul meu este de a nu începe cu IA64, dar cu nici o altă arhitectură. with processor design). IA64 este cea mai proastă alegere pentru novices în procesor design (în măsura în care mi-am dat seama, asta e prima experienta de yechen cu procesor de design).

is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: Și are dreptate ntxp - Mai bine să înceapă cu această frumoasă carte de la David Patterson și John Hennessy:
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1558605967/qid=1025958103/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-0586871-8110369
Aceasta vă va oferi unele idei cu privire la detaliile de arhitectură modernă în sus.

Cu cele mai bune urări,

Ace-X.
Back to top
View user's profile
dainis

Alăturat: 15 mai 2001
A ajutat: 56

Post 06 iulie 2002 18:59

Uită-te:
h ** p: / / w * wf-cpu.org /
h ** p: / / w * w.fpgacpu.org / links.html
Back to top
View user's profile
ntxp

Post 08 iulie 2002 4:55

Multumesc Ace-X pentru buna indicii.

M-am gândit yechen se va construi un alt transmeta și că ar fi în regulă pentru a avea o astfel de vis.

Intoarce-te la realitate, sunt de acord că IA64 sau chiar ISA compatibil cu aceasta (nu chiar să menționăm performanța de compatibilitate) este o piesă de mare de locuri de muncă. Dacă yechen este foarte interesat de a face acest proiect, cred ca ar trebui sa adune un grup de persoane de a face acest lucru, cum ar fi F-cpu, altfel Ace-X de proiecție de 20 de ani pe această sarcină este mult prea optimist.

Marele vis, oricum,

ntxp
Back to top
View user's profile
zhoury

Post 08 iulie 2002 15:25

Multumesc tuturor de mai sus.
Da avem mult oamenii fac asta project.And Sunt EDA de tarifare, pentru acest proiect. Deci, eu sunt mult mai interesați de astfel de asic design flux. Spune-adevar eu nu sunt îngrijorat de IA64 arhitectura complexity.We au mare om de design pentru acest lucru. Compilator de întrebare este prea. Acum, eu doar intreb ce este specială pentru proiectare si design cpu normal digital circuit.I medie a fluxului de proiectare și EDA instrumente.
Noi nu suntem clonare IA64. Suntem doar pentru a crea o IA64 compatibal cpu.Performance poate nu se potrivesc up.It e startup.For ne compatibal este mult mai important.
Back to top
View user's profile
farmerwang

A ajutat: 1

Post 25 iulie 2002 6:02

Cred ca u trebuie să lucreze pentru un universitar orgnization. Pentru o companie care vor câștiga niște bani de la ea de produse nu se va alege un astfel de proiect. Procesor de proiectare este foarte complex, mult decât vă puteți imagina, va recunosc ca acest proiect avansuri. Am strâns cu agress ACE-X pentru unele puncte. Am avut envovled într-un procesor de proiect timp de 3 ani, este o complet compatibil embbed MIPS CPU, ne-a luat 2 ani înainte de a putea boot-up tresărire GUI pe FPGA prototip. 3 re-invarte avea loc înainte de miezul devine stabilă. De gâtuire va fi de verificare, nu design (u dacă nu au un ceas de înaltă frecvență). Eu cred că nici o companie nu își pot permite un astfel de proiect, fără un guvern de fundal.
Back to top
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> ASIC Design Metodologii & Instrumente (digital) -> CPU design
Pagina 1 din 1 Ora este GMT 2 ore

Abuz | | Administrator | | Moderatori | | Sustineti-ne | | harta site
subiect RSS