Reguli | recente | subiect RSS | Cauta | Inregistrare | Autentificare

ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???

Mergi la pagina Anterior 1, 2, 3, 4 Next
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Microcontrolere -> ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???
Arabă versiunea Versiunea bulgară Catalană versiunea Versiunea cehă Versiunea daneză Versiunea germană Versiunea în limba greacă Versiunea în limba engleză Limba spaniolă Versiunea finlandeză Versiunea franceză Hindi versiunea Croată versiunea Indoneziană versiunea Versiunea italiană Ebraică versiunea Versiune japoneză Coreeană versiunea Versiunea lituaniană Versiunea letonă Versiunea olandeză Norvegiană versiunea Poloneză versiunea Versiunea portugheză Versiunea română Versiune rusă Versiunea slovacă Versiunea slovenă Sârbă versiunea Versiunea suedeză Filipinez versiunea Ucraineană versiunea Vietnameză versiunea Chineză versiune
Autor Mesaj
szlovak

Alăturat: 25 ianuarie 2005

Post 06 iulie 2006 1:51 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s

polymath a scris:
szlovak

Dacă ați citit șirul și înțeles, ar trebui să știe că ICD2 monitoare țintă Vdd VHH și modifică în funcție de PIC selectat, acest lucru fiind transparent pentru utilizator.

Cu toate acestea, mi-ați dat o idee! - Vă mulțumesc.

Am înțeles întreg șirul. 5V pe MCLR va prăji acest chip Mplab și nu spun un cuvant despre el
Back to top
View user's profile
be_jouster

Alăturat: 27 iunie 2006
A ajutat: 1

Post 06 iulie 2006 3:21 ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???

Poate putem să trișeze de Mplab de rula întreg ICD cu 3.3V și schimba un pic rezistor valoare (tensiune compas) pentru tensiune de monitorizare, astfel încât se va vedea Mplab ICD încă funcționează la 5V. Cred că am nevoie să-l încercați.

Cu respect.
Back to top
View user's profile
polymath

Alăturat: 02 mai 2006
A ajutat: 21

Post 06 iul 2006 11:41 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 3.3v icd2 3V ICD 2 3.3v icd2 3.3 volt vdd 3.3v icd2 icd2 3.3v 5V icd2 3.3v țintă

be_jouster a scris:
Poate putem să trișeze de Mplab de rula întreg ICD cu 3.3V și schimba un pic rezistor valoare (tensiune compas) pentru tensiune de monitorizare, astfel încât se va vedea Mplab ICD încă funcționează la 5V. Cred că am nevoie să-l încercați.

Cu respect.

be_jouster

thread and come up with your OWN and ORIGINAL suggestions. CITIȚI șirul și veni cu propriile sugestii si original.

Tocmai am spus asta doar 2 detașări inapoi !!!!!!
Dacă ați avea citeste firul ar trebui să știe că MPLAB-ICD2Original combinație nu rula iesiri la Target-Vdd și adecvat pentru dispozitive selectate.

Polymath
Back to top
View user's profile
polymath

Post 06 iul 2006 22:20 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 3V icd2 tampon icd2 con-tampon icd2 clona 3V icd2 țintă vdd vpp 3V 3V icd2 clona icd2 3v3 pic

svlovak

Tu, evident, nu înțeleg - dacă nu ar m-ai întreba de întrebare.
Eu voi încerca o de mai mult timp pentru a explica - Voi pune-o foarte, foarte simplu, doar pentru tine!

În primul rând se referă la ICD2-original nu unul dintre aceste biete desene sau modele mai mică - în care nu sunt clone - clonelor sunt identice cu cele originale, în toate aspectele legate de funcție și de performanță.

Vdd la țintă este controlată de RA4 - acest lucru nu poate decât să aprovizionare 5v0 la țintă - acest lucru nu este activat pentru 3v3 dispozitive - Trebuie să selectați de dispozitiv corect și debifați "Power țintă din ICD2" căsuța în MPLAB pentru tensiuni, altele decât 5v0.
Pentru dispozitive de 3v3 "căsuța" nu este disponibil și țintă Vpp este setat la 3v3 - Încearcă!

, astfel cum este menționat mai devreme în șirul
Citat:
meu de cercetare arată:
ICD2 comunică PIC24 și alte dispozitive de la 3v3.
Ținta de putere trebuie să fie de la un externe de aprovizionare pentru 3v3 dispozitive.
De ICD2 poate numai de aprovizionare 5V. (mea avansată Transdata PIC-ICD a variabilei Vdd)
Debifați "Power țintă de la ICD2" căsuța în MPLAB.
Conectați Debug Vdd aderență la Target V aprovizionare.
ICD2 va sens țintă V de alimentare (RA0).
ICD2 va scară PGC și PGD la simtit țintă V nivel (Target V <buffers> Gnd).

De ce ar trebui să MPLAB spune nimic? Această funcție este în mâinile un idiot utilizator. ] THEY deserve to fry - not the chip! În cazul în care idiot utilizator isi selecteaza greșit dispozitiv și ignoră MPLAB avertisment [ICDWarn0020] Merita sa prăji - nu cipul!

Ce mai faci tu nu intelegi?

ceea ce privește cele mai bune ... Polymath
Back to top
View user's profile
szlovak

Post 07 iul 2006 17:26 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 3.3v icd2 3V schemă icd2 ICD 2 3.3v icd2 original schemă ICD clona 3.3v pic vdd 3.3v icd2

Nici unul din lucrurile pe care le au, explicând în yout last post au fost necesare, îmi pare rău. Foarte fericit

Vpp Deci nu este menționat în pdf. Si de stat pentru ÎNALTELE MCLR este 3.3 și 5V pentru perioada de programare. EOT

Privind la schematică a original ICD2, și acest lucru să spun "clona" (http://www.edaboard.com/download.php?id=88929), o taie în PCB și un fir va rezolva problema. Nu pot să testați-l. RC1 de control în caz de pic24 3.3V, RC2 va activa 5V pentru modul de programare. Deci, de tăiere de pe calea către emițător de T2, conectați-l la Vdd în ICSP ar putea lucra.

membre pentru MCLR de aderență în original ICD2 sunt:

țineți în reinițializați: H = RC1, RC2 = L
ICSP Vdd pe MCLR: L = RC1, RC2 = H
5V pe MCLR: H = RC1, RC2 = H

Ultima editare de szlovak pe 08 iulie 2006 16:38; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
potyo

Alăturat: 16 aprilie 2006
A ajutat: 10

Post 07 iul 2006 17:57 ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???

szlovak, aceste conexiuni sunt deja menționate, înainte de aici: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=644867 # 644867

Și logica semnale pentru anumite niveluri de ieșire:
țineți în reinițializați: RC0 = H, H = RC1, RC2 = L
ICSP Vdd pe MCLR: RC0 = H, L = RC1, RC2 = H
Vpp pe MCLR: RC0 = L, H = RC1, RC2 = H
MCLR în HiZ: RC0 = H, H = RC1, RC2 = H
Back to top
View user's profile
stuart83

Alăturat: 18 iulie 2006
Intervenții: 1

Post 19 iul 2006 22:49 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: max3378 max3378 schema de programare 3.3v pic schema warp13 mclr pic 3.3 programare pic16f cu 3.3v țintă vdd max3378 5V la 13v

Salut baieti,
Am venit într-o problemă similară un pic înapoi în timp ce pe un uni proiect. Am fost, folosind un programator WARP13 și necesare pentru a programa un PIC la 3.3V, așa că am bătut până la un adaptor bord loc între programator și țintă sistem. Am folosit un MAX3378, care este, în principiu, un tri-statable bi-direcțională nivel de traducător. Aveți feed două tensiuni de alimentare în el și-l tradus bi-directionally între cele două. Am adăugat un comutator pentru a selecta între 13V (de la WARP13) și țintă Vdd să merg pe MCLR PIN de la țintă PIC. Acest parametru ar putea fi, probabil, destul de ușor de pus în aplicare prin mijloace electronice. De warp13 furnizate numai de 13V Vpp în timp ce de programare, și șters-o când ați terminat (sau setați-o la 5V - Nu-mi pot aminti acum - voi verifica dacă pot găsi de programator), astfel încât acesta tensiune a fost utilizat pentru a aduce MAX3378 tri-a stat în perioada de programare - Aceasta a însemnat de programare, atunci când a fost terminat, a obiectivului de sistem ar putea rula fericit fără a deconecta de programator. Puteți obține, probabil, încă de MAX3378 ca un eșantion gratuit de la Maxim.
Notă - L-am luat pentru a funcționa bine, pentru câteva PIC16F și 18F mici chipsuri, dar din anumite motive nu ar lucra corect pentru o PIC18F8720 (80 PIN TQFP jobbie) - N-am aflat cu adevarat de ce?!?
Oricum - Heres de schematic - nu știu dacă-l va ajuta sau inspira orice îmbunătățiri - Sper ca da!
[/ img]

Adaugă după 7 minute:

Oops - nu atașați schematic
Sperăm că a mers de data asta!

Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest atașament

Back to top
View user's profile
Alan69

Alăturat: 01 aprilie 2005
A ajutat: 4

Post 20 iulie 2006 0:29 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s

Gobol a scris:
LVC pot fi folosite pentru a converti 5V niveluri pentru a 3.3V, (dar cum să facă față cu date transmittion direcție ...)
Poate folosind simplu 3.3V zeners și tranzistori ar face smecheria ... ?

Doar utiliza un compas de tensiune, cu doar o pereche de I / O este ușor.

5V I / O ---- 330 -- -- 3.3V I / O
|
660
|
gnd

LOL, desigur, nici un lider de spatii incurcat-o. Cu cât este mai mică rezistență conecteaza la .

Afară de la 5V de compas oferă 3.3 de altă parte. În la 5V intrare 3.3V vede ca încă unui nivel ridicat, de 3.3V ouput doar a extra 660 rezistență la sol. Utilizați 2 330 ohms de 660 ..

Mai trebuie să duble sau triple etc aceste valori mai mici pentru alimentat I / O-pin ..

Asta e tot de 5V la 3.3V interfațare cu adevărat nevoie de cele mai multe lucruri. După câteva PINS deși IC încă un sens ..
Back to top
View user's profile
szlovak

Post 21 iulie 2006 7:19 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s

[quote = "Alan69"]
Gobol a scris:

5V I / O ---- 330 -- -- 3.3V I / O
|
660
|
gnd

LOL, desigur, nici un lider de spatii incurcat-o. Cu cât este mai mică rezistență conecteaza la .

Afară de la 5V de compas oferă 3.3 de altă parte. În la 5V intrare 3.3V vede ca încă unui nivel ridicat, de 3.3V ouput doar a extra 660 rezistență la sol. Utilizați 2 330 ohms de 660 ..

Mai trebuie să duble sau triple etc aceste valori mai mici pentru alimentat I / O-pin ..

Asta e tot de 5V la 3.3V interfațare cu adevărat nevoie de cele mai multe lucruri. După câteva PINS deși IC încă un sens ..

nu e așa de ușor. PORTC în 16f877 (A) este declanșat Schmitt, și nu se vedea nimic de mai jos 3.58V.
Back to top
View user's profile
polymath

Post 21 iul 2006 10:41 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s

Max szlovak
Nu cred că a încercat Alan69 propria sugestie.

Fișă de 877A da 0.3Vdd și 0.8Vdd ca Schmitt pentru toate nivelurile de Vdd.

Un Vdd de 5V =>> 1v5 si 4v0 intrare declanșa niveluri.

Alan96, după cum spune svlovak - el nu va funcționa.

ceea ce privește ... Polymath
Back to top
View user's profile
Alan69

Post 22 iulie 2006 2:21 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: ICD 2 3.3v

polymath a scris:
Max szlovak

Sa-l folosesc tot timpul, dar, desigur, pe normal intrărilor nu Schmitt declanșa.

Nu folosesc PIC24, dar presupunând că este inputuri sunt prea declanșa Schmitt,încerca dropping ICD la 4.1V si inserarea doar seria rezistențe în linii. 4 *. 8 = 3,28, și invers 5 *. 8 = 4, așa că ar trebui să aibă posibilitatea de a vorbi cu ambele 3.3V și 5V obiective, fără a schimba, lăsați și rezistențe de intrare diode avea grijă de restul. Au dreptul de ICD și obiective în fața mea, voi încerca în doar un pic și să vă asigurați că este bine, ar putea fi la îndemână, și aproape nici un extra piese ..
Back to top
View user's profile
polymath

Post 22 iul 2006 13:02 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 3.3v programare 3.3v pics lame pic24 icd2 3V ICD 2 3.3v icd2 3.3 volt vdd 3.3v icd2

Alan69 a scris:
polymath a scris:
Max szlovak

Sa-l folosesc tot timpul, dar, desigur, pe normal intrărilor nu Schmitt declanșa.

Nu folosesc PIC24, dar presupunând că este inputuri sunt prea declanșa Schmitt,încerca dropping ICD la 4.1V si inserarea doar seria rezistențe în linii. 4 *. 8 = 3,28, și invers 5 *. 8 = 4, așa că ar trebui să aibă posibilitatea de a vorbi cu ambele 3.3V și 5V obiective, fără a schimba, lăsați și rezistențe de intrare diode avea grijă de restul. Au dreptul de ICD și obiective în fața mea, voi încerca în doar un pic și să vă asigurați că este bine, ar putea fi la îndemână, și aproape nici un extra piese ..

Max Alan96
Da un frumos mod de exprimare
Citat:
lame crap
... îndepărtat de la tine post.

tried it on 3v3 devices - re: thread name. Deci am avut dreptate - nu ați încercat-o pe 3v3 dispozitive - Re: fir de nume.
an acceptable design. Avand de a modifica valorile pentru fiecare rezistor Vdd nu este un design acceptabil.

Ca nu aveți un dispozitiv PIC24 - încercați cu 877A extern alimentat la 3v3 sau chiar du-te la 2v0 - încă în programare spec.. ICD2 pot face toate serial Pics la toate tensiuni.

9 res 6 trans = 36 găuri mari = costul de producție mega eroare de șanse.

Back to top
View user's profile
Alan69

Post 22 iul 2006 14:55 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 3.3v programare 3.3v pics icd2 3V ICD 2 3.3v icd2 3.3 volt icd2 tampon vdd 3.3v icd2

polymath a scris:
Alan69 a scris:
polymath a scris:
Max szlovak

Max Alan96
tried it on 3v3 devices - re: thread name. Deci am avut dreptate - nu ați încercat-o pe 3v3 dispozitive - Re: fir de nume.
an acceptable design. Avand de a modifica valorile pentru fiecare rezistor Vdd nu este un design acceptabil.

Ca nu aveți un dispozitiv PIC24 - încercați cu 877A extern alimentat la 3v3 sau chiar du-te la 2v0 - încă în programare spec.. ICD2 pot face toate serial Pics la toate tensiuni.

9 res 6 trans = 36 găuri mari = costul de producție mega eroare de șanse.

Pullups poate fi nevoie de scădere de la o valoare estimată de design pentru viteza mai mare nu sugerează nimic despre apoi de a le modifica pentru fiecare Vdd. Acestea sunt doar pullups, care ar circuit interfață 3V și 5V și 3V și 10V, fără a schimba rezistențe.

Din nou, doar nevoie de testare pentru a vă asigura că nu era ICD2 așteptam "nu este de mare", atunci când nimic nu a fost permis de conducere. Permise de date bine. Am încercat de date care trece prin ea, și nu ICD2 bine. Că se poate descurca 5V-5V sau 3V-5V este deja cunoscut de la articolul precedent și teste. Tocmai am făcut repede un test pentru a testa ceea ce dovedește necesar, redundante info nu a fost pe ordinea de zi. Clar din circuit va face nimic, uneori un trandafir este un trandafir.

Genial de simplu cum că merge împreună cu circuit plus scoate unele din alte părți în ICD2, și nu este nevoie de cipuri tampon pentru oricine-o clădire de la părți. Am doi copii pe două breadboards și este destul de mult un zero șanse de eroare, am lua-o nu ați construit-o înainte de a decide ce a fost prea mult .. Găuri în cazul în care sunt libere să cumpăr PCB-uri, nu atât de mult timp de 36, chiar dacă plătiți. Plus nu găuri pentru un tampon chip, ca nu e ca mult mai multe.

Este absolut prea bine, deoarece acesta se va face mai mult prea, i-am luat-o. Voi face-o pe deplin și a pune un design complet în următoarele câteva zile.

Alan
Back to top
View user's profile
polymath

Post 26 iul 2006 14:31 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s

Alan69 a scris:
Din nou, doar nevoie de testare pentru a vă asigura că .........

Cred că NASA au mai spus asta, chiar înainte de explozie!

Alan69 a scris:
Clar din circuit va face nimic despre .........

Curios - nimic? Suna ca precizie de inginerie!

Alan69 a scris:
Găuri în cazul în care sunt libere să cumpăr PCB-uri, nu atât de mult timp de 36, chiar dacă plătiți. Plus nu găuri pentru un tampon chip, ca nu este faptul că multe mai multe

36 gauri x 100k produse - na nu de mult .... Nu! O mare a costurilor de producție este orice PCB gauri - fapt.

Alan69 a scris:
Cred că nu ați construit-o înainte de a decide ce a fost prea mult ..

Am construit o folosind rezistențe și SMT - Este posibil să fi observat că SMT nu au nevoie de găuri.

Tu, evident, sunt conștient de faptul că nu se justifică MChip chipsuri programat în afara acestora, Spec.

Back to top
View user's profile
bcktang

Alăturat: 21 mai 2006

Post 26 iul 2006 18:16 ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???
Tags: icd2 3.3v icd2 3V ICD 2 3.3v icd2 tampon icd2 con-tampon icd2 clona 3.3v icd2 clona 3V

Bună tuturor,
Oricine aici modificate stolz Lothar al ICD 2 (port serial), pentru a sprijini 3.3V?

Am văzut atât de mulți ICD2, și am început să confuz, care lucrează și care doesnt? sau trăsură pentru două persoane?

Am construit stolz's ICD2 clona, și necesită 3.3V, pot doar adăugați-tampon și de ieșire corespunzătoare PINS să fac să meargă, sau nu i-au de a programa 877A cu un alt firmware?
Back to top
View user's profile
togarha

Alăturat: 04 Sep 2006

Post 05 Sep 2006 8:11 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 3V schemă icd2 icd2 clona roșu icd2 clona 3V icd2 cu 3V țintă 3V icd2 clona

Salut!

Mai întâi de toate, felicitari pentru munca ta, cred ca este un lucru incredibil pentru a clona ICD2. Am cateva intrebari (ne pare rău dacă nu pot cere cu sens ...)

Potyo:

Am văzut-vă schema si am unele îndoieli:

- Ai conect sursa de alimentare a 74HC4066 să Vpp, dar vedeți datasheet din 4066, de max de alimentare este sprijinit 10V, și Vpp poate merge până la 13V, atunci avem o mica problema, nu-i asa?

- X4 este o bluză pentru a selecta ce? Pentru că văd că este ținta centrală PIN Vpp, nu-i asa? Și celelalte sunt icd2 PINS Vpp (una direct și cealaltă de 4066), atunci nu înțeleg foarte bine ceea ce este funcției sale (ne pare rău pentru mea slabă înțelegere ...).

- Ce este X2 și X3 sensul? Și nu este posibil, pentru a reduce acest jumperii la un singur? Dacă pune întotdeauna unul sau altul, putem avea un 15k rezistor în paralel cu un alt 15k rezistor cu o bluză, atunci când nu este plasat Jumper, am 15k rezistență, precum și în cazul în care este plasat Jumper am 15k rezistor în paralel cu 15k rezistență, apoi 7k5 rezistență. Poate fi o idee este un prost, pentru că nu știu ce este, în sensul prezentei rezistență (care nu pot vedea nimic în datasheet, se poate trece de acest partea I), dar, dacă aceasta nu este atât de mică rezistență putem reduce o bluză. Poate fi o putem avea nici plasate jumperii si ideea nu este asa de bine ...

- Nu există nici o limitare în toleranță pe orice componenta (1% sau e ok cu 5% -10%)??

Ne pare rău pentru toate întrebările ...

Multumesc mult

Cu respect

togarha

PS: Ne pare rău pentru meu sărac engleză
Back to top
View user's profile
mdelfede

Alăturat: 29 iulie 2006

Post 11 octombrie 2006 1:00 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s

Cred că ar trebui să fie o soluție economică și eficientă pentru joasă tensiune pic operațiune.

Schimbare la nivel de 2.2-5 V de la țintă pentru a declanșa Schmitt niveluri (~ 4V) în programator, se face prin intermediul unui colector deschis tampon (aici, un singur NL17SZ07 SMD, dar poate fi orice lov tensiune deschis colector-tampon). Tampon folosit vede un nivel înalt de la 2-2.2 volt, astfel că este adecvat pentru joasă tensiune pics, cred că până la 2,5 v.

Pe de altă parte, pe foltage limitarea la 5V programator la țintă de joasă tensiune se face cu 2 diode pe Vpp-tgt și 330R rezistențe; ieftine și în condiții de siguranță.

Trebuie să recunosc, nu am avut încă timp pentru a testa toate lucru, dar mi-o fac pe urmatoarele zile.

Ciao

Max
Back to top
View user's profile
mdelfede

Post 18 oct 2006 11:20 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: programare 3.3v pics 7407 3.3v 3V 5V tampon

Testate și ea functioneaza cu 3.3 v pics.
Pentru non-SMD construi, de NL17SZ07 unic deschis scurgere tampon ar putea fi înlocuite cu unele echivalente hex tampon în PDIP pachet care poate fi rulat cu joasă tensiune și tolerează 5 V la iesire .... păcat că nu am găsit. Toate 7407 variante sunt fie doar 5V sau în SMD pachet.
O 5V 7407 ar putea fi folosit, de asemenea, dacă este alimentat de la 5V, și nu de la țintă Vcc; fiind compatibil TTL, s-ar putea detecta despre tensiuni de la 2.5V ca logica "1", care permite programarea 3.3v pics; viitor pragul inferior de tensiune pics (poate 2-5 v??) nu ar fi locul de muncă.

Ciao

Max
Back to top
View user's profile
potyo

Post 18 oct 2006 21:12 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s

Salut
Vă rugăm să-l la încercare 2V! Originalul icd2 lucrează cu 2V obiective.
Back to top
View user's profile
mdelfede

Post 19 oct 2006 11:21 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 tampon icd2 con-tampon icd2 2.5

potyo a scris:
Salut
Vă rugăm să-l la încercare 2V! Originalul icd2 lucrează cu 2V obiective.

Ei bine, eu am nici o 2v pics, dar NL17SZ07 tampon funcționează în jos pentru a 1.65V, așa că ar trebui să fie nici o problema.
Singura problemă este că este vorba în SMD pachet numai și nu știu nici de joasă tensiune colector deschis tampon în Dip pachet.

Dacă utilizați o intrare compatibil 5V TTL-tampon (74HCT07?), Acesta simț logic'1 'doar 2.2 - 2.5 Volti; acesta poate fi utilizat numai cu poze incepand de la aproximativ 2.8-3 V.

Cred că singura soluție viabilă pentru a avea-o în gaura prin-ar fi să se înlocuiască cu un tampon 2-tranzistor echivalent discret, sau, poate mai bine, de a utiliza o singură tensiune op-amper sau chiar mai mici, cu un comparator hysteresis. Care ar permite sub-1V programare.

Ce nu-mi fac soluție ieftină și ușor este să se separe de 2 I / O de la liniile de 16F877A chip și de a-tampon doar o introducere. Care evită utilizarea de trei stat tampon pentru a selecta date direcție.

Am făcut în sus nivelul de traducere cu NL17SZ07, dar acesta poate fi înlocuit cu alte mijloace. JOS nivel de traducere este făcut de rezistențe și clipping diode; mai ieftin decât că am lucru este imposibil Zâmbi

Ciao

Max
Back to top
View user's profile
TESKAn

Alăturat: 02 februarie 2007

Post 02 februarie 2007 23:16 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: de tensiune de pe mclr 3v3 110796/23di_02

Salut!
Primul meu post aici:). Oricum, pentru a remedia problema 3v3 i folosit simplu nivel traducător a făcut de două NPN tranzistori (i folosit unele 2N3904) și de patru rezistențe 10k - descriere schematică și este aici http://www.edn.com/archives/1996/110796/23DI_02. htm

Este de lucrări, am folosit un bidirecțional pentru PGD și o "jumătate" translator pentru PGC și MCLR. Deci costurile mine patru tranzistori NPN și opt 10k rezistențe. Rezultatul? Este de lucrări, testate cu pic 24h, și pentru că i utilizarea pic de tensiune de la nivel inferior partea i poate folosi pentru programul de 5V si 3v3 pics, fără a schimba nimic.
Nu cred că puteți obține orice mai ieftin decat asta. Și probabily cei mai mulți dintre noi au allready toate componentele acasă.
Back to top
View user's profile
TESKAn

Alăturat: 02 februarie 2007

Post 11 martie 2007 13:30 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 3V icd2 programator primi putere de la icd2 țintă vdd vpp 3V de tensiune pe mclr 3v3 icd2 3v3

Ok, ce să fac pentru a programului 3v3 sau mai mici dispozitive.

- Face un nivel de traducător de la programator de tensiune la aparatul de tensiune. Bidirecțional pentru PGD și PGC (motiv pentru PGC - făcut unele 877A cod de a demonta și a găsit BTFSC PORTC, 3 linii - Se pare ca, în unele cazuri, ICD2 teste PGC linie pentru a vedea e de stat - cred că este de verificare pentru a vedea dacă se ridica linia de repede de ajuns)

- Sârmă programator astfel de iesire etapă devine țintă de putere de la bord. Deci MCLR a nivelurilor 0, țintă Vdd și modul Vpp.

- ICD2 nu 13v conecta la țintă, în cazul în care nu acceptă țintă 13v pe MCLR. Deci nu vă faceți griji că nu ar ICD2 prăji cipul.
Back to top
View user's profile
ADRENALIN2003

Alăturat: 16 ianuarie 2007

Post 20 mai 2007 16:56 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 3V icd2 clona 3V 3V icd2 clona icd2 3v3 pic pic icd2 clona 3v3

Ok putem summ toate astea? Poate cineva se leagă de post sch de original ICD2, și de a clona, care poate lucra cu toate (3v3) PIC dispozitive?

Vreau sa incerc sa construiasca unul dintre acestea și s-ar fi minunat daca cineva face acest lucru va rog.

Best regards!
Back to top
View user's profile
potyo

Post 21 mai 2007 0:06 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 3V icd2 clona 3V icd2 cu 3V țintă 3V icd2 clona icd2 3v3 pic pic icd2 clona 3v3

ADRENALIN2003 a scris:
Ok putem summ toate astea? Poate cineva se leagă de post sch de original ICD2, și de a clona, care poate lucra cu toate (3v3) PIC dispozitive?
Puteți găsi în acest subiect: ftopic161641.html
Back to top
View user's profile
nicolas888

Alăturat: 10 mai 2007
Intervenții: 1

Post 09 iul 2007 19:19 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: icd2 programator schemă schemă icd2 potyo2 schemă icd2 și 24h

Salut.

Vă mulțumim pentru toate informatiile de pe acest forum.It-i asa de bun

Nu sunt un expert în ICD2 așa încât vă rugăm să fie tolerant.

Am terminat pentru a face o potyo2 ICD2 programator.
Sunt încă confunda pe'24H modul de programare "și de cele mai multe ori ceea ce este bun sau nu.

My programator funcționează foarte bine cu toate 8bits controler (care este ușor)
Este bine de lucrări cu 24H serie.

Nu folosesc digital oala (eu încă nu știu de ce am nevoie de ea).
Poți să-mi spui de ce este necesar?

Nu folosesc de tranzistor nivel, pentru că eu am 74HCT125 și 74HCT126 (eroare în diagramă).
Este adecvat de porți?

Eu nu folosesc MCLR dezactiva caracteristica. (Nu stiu de ce asta?)

Eu folosesc doar o parte cu drapelul albastru (rosu pavilion nu este echipat).

My Vpp pare ÎNALTELE pentru 24H. Ce crezi despre asta?

Este cineva vedea somethink lipsesc în schemă?

Mulțumesc.

Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest atașament

Back to top
View user's profile
Segovia

Alăturat: 07 octombrie 2007

Post 24 ianuarie 2008 19:16 ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???
Tags: 74lvc1t45

Salut baieti
Am un original ICD2, și am constatat că este folosit pentru a traduce 74LVC1T45 logica nivel.
Am test este de oscillograph și am constatat că funcționează perfect! Băieți, să poată căuta pe datasheet de 74LVC1T45 pentru mai multe informații.
Back to top
View user's profile
Freddie Chopin

Alăturat: 08 decembrie 2007
A ajutat: 6

Post 24 ianuarie 2008 21:01 ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???
Tags: programare 3.3v pic

HCT125 și HCT126 de lucru la fel, asa ca de ce deranjez?

Adăugat după 1 oră 42 minute:

Am încercat doar programare PIC16 cu potyo2. de tensiuni au fost date de către țintă, și am încercat: 2.1V, 2.3V, 2.5V și 3.3V - absolytely nu la toate problemele, dar rămâne faptul că există o 2.5V pe VDD linie, atunci când nu există nici o țintă. oricum nu cred că este o problemă. foarte curând voi testa potyo2 cu PIC24H [; - Poate săptămâna viitoare.

0x41 0x56 0x45!!
Back to top
View user's profile
IamnotJunk

Alăturat: 29 noiembrie 2007

Post 26 ianuarie 2008 20:21 ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???

Este posibil? Clone, cel mai probabil, nu are un regulator de tensiune de rezultate.
Back to top
View user's profile
blueroomelectronics

Alăturat: 17 Sep 2006
A ajutat: 81

Post 26 ianuarie 2008 20:32 Re: clona ICD2 USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s
Tags: dspics o 3.3v

IamnotJunk a scris:
Este posibil? Clone, cel mai probabil, nu are un regulator de tensiune de rezultate.

Adevărat, aceasta crește costul și complexitatea. De clone sunt destinate utilizatorilor de acasa, studenți și hobbyists. Cea mai mare parte a utilizatorilor PIC ele nu vor părăsi niciodată de 8bit chipsuri oricum. Dacă aveți nevoie de mare scop există 5V dsPICs, la fel ca dsPIC30Fxxxx.
De 24F și 33f sunt 3.3V chips-uri, dar cu siguranta nu cu scopul de incepator.
Back to top
View user's profile
JunkMe

Alăturat: 27 ianuarie 2008

Post 27 ianuarie 2008 1:23 ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???

JDM este bun program
Back to top
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Microcontrolere -> ICD2 clona USB - cum să-l pentru a lucra cu 3.3V PIC24s???
Pagina 2 din 4 Ora este GMT 2 ore
Mergi la pagina Anterior 1, 2, 3, 4 Next

Abuz | | Administrator | | Moderatori | | Sustineti-ne | | harta site
subiect RSS