| Autor | Mesaj |
|---|
mendozaulises
Alăturat: 08 martie 2006 Posts: 58 A ajutat: 7
| 17 martie 2006 20:55 radix-4 Fast Transformarea cosinus | | |
|
| Am încercat să pună în aplicare un punct DCT-1024 pe un FPGA. Până în prezent, am găsit numai radix-2 decimare în frecvență algoritmi, dar eu sunt interesat de radix-4 algoritmi. Nu vreau să utilizeze fft abordare. Caut algoritmi dezvoltat direct pentru DCT-II. Poate cineva să mă ajute?
Toate cele bune, |
|
| Back to top | |
 |
mimomod
Alăturat: 25 ianuarie 2006 Posts: 109 A ajutat: 15
| 17 martie 2006 22:45 Re: radix-4 Fast Transformarea cosinus | | |
|
| Max mendozaulises,
Din câte știu eu, fft este un algoritm pentru a calcula transformă (DFT, discret sine transforma, cosinus discretă transforma, Hartley transforma, etc), mai rapid decât dacă vom folosi original formula de mai sus menționate transforma.
Într-adevăr, în multe manuale, de exemplu "In interiorul fft cutie neagră - serial și paralel Fourier rapidă transforma algoritmi 2000 - Chu, Eleanor Chin-HWA - CRC Press" care l-am descărcat de EDA (?) Pentru alte link-uri pe Internet, se referă de repede cosinus discretă transforma, prin utilizarea fft.
Pentru a rezuma, sarcina de a calcul un DCT de N-1-real, în valoare de date elemente pot fi de calcul realizat de un real DFT de lungime 2N, care pot fi puse în aplicare de către fft de algoritm special adaptate pentru a real-evaluate de date.
În caz de radix-2 și radix-4 (sau alte radix, de exemplu, radix-3), aceasta este doar atomică unitate în specificate fft algoritm. Aceasta înseamnă că, pentru radix-2 fft algoritm, problema (in cazul tau 1024 probe) la îndemână este descompus până la o anumită etapă a algoritmului lua în cont doar 2 puncte specifice (probe) de a procesa simultan. Aceasta este inima fft algoritm, adică să împartă un atac de problemă în mai mică unitate de calcul, pentru a reduce povara.
În radix-4 fft algoritm, am problema este descompus în atomică unitate din 4 probe, etc Din câte știu eu, cel mai eficient fft algoritm este de o cu radix-2. Dar în unele aplicații de oameni nu nevoie de alte radix pentru a ataca problema. De exemplu, în cazul în care numărul de probe care urmează să fie prelucrate este puterea de 3, atunci oamenii nu au nevoie de radix-3 fft algoritm. Totuși, până în prezent nu sunt foarte sigur de ce oamenii încă utiliza radix-4 fft, pentru că de fapt este mai puțin eficientă decât radix-2 fft, și, în plus, radix-4 fft poate fi simplificat în 2 radix-2 fft.
Eu nu sunt foarte sigur de ceea ce este obiectivul dvs. în contul dvs. de design. Dar, în cazul în care acesta este de viteza, apoi radix-2 fft algoritm este cel care aveți nevoie pentru a face DCT.
cel mai bun |
|
| Back to top | |
 |
Google AdSense

| 17 martie 2006 22:45 Anunțuri | | |
|
|
|
|
| Back to top | |
 |
mendozaulises
Alăturat: 08 martie 2006 Posts: 58 A ajutat: 7
| 20 martie 2006 19:34 Re: radix-4 Fast Transformarea cosinus | | |
|
| Multumesc mimomod, Caut radix-4 algoritmi, pentru că pentru N fiind o putere de patru, radix-4 algoritmi sunt mai rapid decât radix-2 algoritmi. E doar faptul că mai multe resourceses sunt necesare pentru punerea în aplicare a acestora. Caut un algoritm dezvoltat direct, pentru că, folosind fft a calcula DCT utilizează mai multe resurse decât direct de repede, folosind un algoritm. În prezent, eu sunt de lucru pe un algoritm radix-2, se utilizează doar 2 multiplicatori și 3 adders a calcula 1024-punct transforma. Cu toate acestea, acest algoritm necesită 10 fluture etape și 9 recombining etape. În cazul în care o folosiți un radix-4 fft care a fost deja elaborat, mi-ar trebui doar 5 etape fluture și 1 scalarea etapă, acest lucru ar mări viteza la leat de două ori, dar este de asemenea, foloseste de 3 ori la fel de mult ca resursele de algoritm sunt în prezent utilizați. Aceasta din cauza imaginar termeni care trebuie să fie gestionată.
Caut o non-fft rapide algoritm care utilizează mai puține resurse decât o fft abordare, dar care este mai rapid decât actualul algoritm sunt folosiți.
Mulțumesc pentru ajutor.
Adaugă după 7 minute:
Am uitat, de radix-2 algoritm Sunt lucrează în prezent la este descrisă în atașat hârtie. Vreau doar să știu este cineva stie despre un dezvoltat radix-4 algoritmul de calcul a DCT. Acest lucru să compare avantajele și dezavantajele fiecărui algoritm, ca resursele pe care le utiliza, timp pentru a calcula un singur punct transforma-1024, etc
|
|
| Back to top | |
 |
mimomod
Alăturat: 25 ianuarie 2006 Posts: 109 A ajutat: 15
| 21 martie 2006 15:33 radix-4 Fast Transformarea cosinus | | |
|
| Max mendozaulises,
Da, ai avut dreptate și m-am înșelat. După ce-mi sapat manual, într-adevăr, radix-4 algoritm este mai eficientă decât radix-2 algoritm, dat fiind faptul că fft este puterea 4.
Aici este un paragraf de la unul de meu texbook:
Numărul de multiplications în IFFT poate fi redus și mai mult prin utilizarea unui algoritm radix-4. Această tehnică se folosește de faptul că, într-un punct de patru IFFT, există doar multiplications de (1, -1 j-j), care de fapt nu trebuie să fie puse în aplicare de către un complet de multiplicare, ci, mai degrabă printr-un simplu adăugați sau de scădere și o trecere de real și imaginar părți în cazul multiplications sau prin j-j. În radix-4 algoritm, a transforma este divizat într-un număr neînsemnat de aceste patru puncte se transformă, și non-trivial multiplications numai trebuie să fie efectuate între etapele de aceste fourpoint transformă. În acest fel, o N-punct fft folosind radix-4 algoritm necesită numai (3 / N (log_2 (N-2)) complex multiplications sau fază rotații și Nlog_2 (N) complex adăugate. Pentru a 64-point fft, de exemplu, acest lucru înseamnă rotații 96 și 384 adăugate, sau de 1,5 și 6 rotații și completările pe eșantion, respectiv.
cel mai bun |
|
| Back to top | |
 |
zhangpengyu
Alăturat: 28 iunie 2004 Posts: 177 A ajutat: 2
| 26 mai 2006 11:00 radix-4 Fast Transformarea cosinus | | |
|
| | Există niște hârtii spune detaliu radix-4 algoritm și de punere în aplicare? |
|
| Back to top | |
 |
sowmya005
Alăturat: 20 noiembrie 2006 Posts: 61 A ajutat: 1 Locatie: INDIA
| 30 decembrie 2006 7:58 Re: radix-4 Fast Transformarea cosinus | | |
|
| Am nevoie de niște informații de ABT FPGA arhitecturi pentru 1-D IDCT repede. u poate ajuta-ma te rog? |
|
| Back to top | |
 |