Reguli | recente | subiect RSS | Cauta | Inregistrare | Autentificare

Radix-4 Fast Transformarea cosinus

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Digital Signal Processing -> radix-4 Fast Transformarea cosinus
Arabă versiunea Versiunea bulgară Catalană versiunea Versiunea cehă Versiunea daneză Versiunea germană Versiunea în limba greacă Versiunea în limba engleză Limba spaniolă Versiunea finlandeză Versiunea franceză Hindi versiunea Croată versiunea Indoneziană versiunea Versiunea italiană Ebraică versiunea Versiune japoneză Coreeană versiunea Versiunea lituaniană Versiunea letonă Versiunea olandeză Norvegiană versiunea Poloneză versiunea Versiunea portugheză Versiunea română Versiune rusă Versiunea slovacă Versiunea slovenă Sârbă versiunea Versiunea suedeză Filipinez versiunea Ucraineană versiunea Vietnameză versiunea Chineză versiune
Autor Mesaj
mendozaulises

Alăturat: 08 martie 2006
A ajutat: 7

Post 17 martie 2006 20:55 radix-4 Fast Transformarea cosinus

Am încercat să pună în aplicare un punct DCT-1024 pe un FPGA. Până în prezent, am găsit numai radix-2 decimare în frecvență algoritmi, dar eu sunt interesat de radix-4 algoritmi. Nu vreau să utilizeze fft abordare. Caut algoritmi dezvoltat direct pentru DCT-II.
Poate cineva să mă ajute?

Toate cele bune,
Back to top
View user's profile
mimomod

Alăturat: 25 ianuarie 2006
A ajutat: 15

Post 17 martie 2006 22:45 Re: radix-4 Fast Transformarea cosinus

Max mendozaulises,

Din câte știu eu, fft este un algoritm pentru a calcula transformă (DFT, discret sine transforma, cosinus discretă transforma, Hartley transforma, etc), mai rapid decât dacă vom folosi original formula de mai sus menționate transforma.

Într-adevăr, în multe manuale, de exemplu "In interiorul fft cutie neagră - serial și paralel Fourier rapidă transforma algoritmi 2000 - Chu, Eleanor Chin-HWA - CRC Press" care l-am descărcat de EDA (?) Pentru alte link-uri pe Internet, se referă de repede cosinus discretă transforma, prin utilizarea fft.

Pentru a rezuma, sarcina de a calcul un DCT de N-1-real, în valoare de date elemente pot fi
de calcul realizat de un real DFT de lungime 2N, care pot fi puse în aplicare de către
fft de algoritm special adaptate pentru a real-evaluate de date.

În caz de radix-2 și radix-4 (sau alte radix, de exemplu, radix-3), aceasta este doar atomică unitate în specificate fft algoritm. Aceasta înseamnă că, pentru radix-2 fft algoritm, problema (in cazul tau 1024 probe) la îndemână este descompus până la o anumită etapă a algoritmului lua în cont doar 2 puncte specifice (probe) de a procesa simultan. Aceasta este inima fft algoritm, adică să împartă un atac de problemă în mai mică unitate de calcul, pentru a reduce povara.

În radix-4 fft algoritm, am problema este descompus în atomică unitate din 4 probe, etc Din câte știu eu, cel mai eficient fft algoritm este de o cu radix-2. Dar în unele aplicații de oameni nu nevoie de alte radix pentru a ataca problema. De exemplu, în cazul în care numărul de probe care urmează să fie prelucrate este puterea de 3, atunci oamenii nu au nevoie de radix-3 fft algoritm. Totuși, până în prezent nu sunt foarte sigur de ce oamenii încă utiliza radix-4 fft, pentru că de fapt este mai puțin eficientă decât radix-2 fft, și, în plus, radix-4 fft poate fi simplificat în 2 radix-2 fft.

Eu nu sunt foarte sigur de ceea ce este obiectivul dvs. în contul dvs. de design. Dar, în cazul în care acesta este de viteza, apoi radix-2 fft algoritm este cel care aveți nevoie pentru a face DCT.

cel mai bun
Back to top
View user's profile
Google
AdSense

Post 17 martie 2006 22:45 Anunțuri

Back to top
mendozaulises

Alăturat: 08 martie 2006
A ajutat: 7

Post 20 martie 2006 19:34 Re: radix-4 Fast Transformarea cosinus

Multumesc mimomod,
Caut radix-4 algoritmi, pentru că pentru N fiind o putere de patru, radix-4 algoritmi sunt mai rapid decât radix-2 algoritmi. E doar faptul că mai multe resourceses sunt necesare pentru punerea în aplicare a acestora. Caut un algoritm dezvoltat direct, pentru că, folosind fft a calcula DCT utilizează mai multe resurse decât direct de repede, folosind un algoritm.
În prezent, eu sunt de lucru pe un algoritm radix-2, se utilizează doar 2 multiplicatori și 3 adders a calcula 1024-punct transforma. Cu toate acestea, acest algoritm necesită 10 fluture etape și 9 recombining etape.
În cazul în care o folosiți un radix-4 fft care a fost deja elaborat, mi-ar trebui doar 5 etape fluture și 1 scalarea etapă, acest lucru ar mări viteza la leat de două ori, dar este de asemenea, foloseste de 3 ori la fel de mult ca resursele de algoritm sunt în prezent utilizați. Aceasta din cauza imaginar termeni care trebuie să fie gestionată.

Caut o non-fft rapide algoritm care utilizează mai puține resurse decât o fft abordare, dar care este mai rapid decât actualul algoritm sunt folosiți.

Mulțumesc pentru ajutor.

Adaugă după 7 minute:

Am uitat, de radix-2 algoritm Sunt lucrează în prezent la este descrisă în atașat hârtie.
Vreau doar să știu este cineva stie despre un dezvoltat radix-4 algoritmul de calcul a DCT. Acest lucru să compare avantajele și dezavantajele fiecărui algoritm, ca resursele pe care le utiliza, timp pentru a calcula un singur punct transforma-1024, etc

Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest atașament

Back to top
View user's profile
mimomod

Alăturat: 25 ianuarie 2006
A ajutat: 15

Post 21 martie 2006 15:33 radix-4 Fast Transformarea cosinus

Max mendozaulises,

Da, ai avut dreptate și m-am înșelat. După ce-mi sapat manual, într-adevăr, radix-4 algoritm este mai eficientă decât radix-2 algoritm, dat fiind faptul că fft este puterea 4.

Aici este un paragraf de la unul de meu texbook:

Numărul de multiplications în IFFT poate fi redus și mai mult prin utilizarea unui algoritm radix-4. Această tehnică se folosește de faptul că, într-un punct de patru IFFT, există doar multiplications de (1, -1 j-j), care de fapt nu trebuie să fie puse în aplicare de către un complet de multiplicare, ci, mai degrabă printr-un simplu adăugați sau de scădere și o trecere de real și imaginar părți în cazul multiplications sau prin j-j. În radix-4 algoritm, a transforma este divizat într-un număr neînsemnat de aceste patru puncte se transformă, și non-trivial multiplications numai trebuie să fie efectuate între etapele de aceste fourpoint transformă. În acest fel, o N-punct fft folosind radix-4 algoritm necesită numai (3 / Răcoros N (log_2 (N-2)) complex multiplications sau fază rotații și Nlog_2 (N) complex adăugate. Pentru a 64-point fft, de exemplu, acest lucru înseamnă rotații 96 și 384 adăugate, sau de 1,5 și 6 rotații și completările pe eșantion, respectiv.

cel mai bun
Back to top
View user's profile
zhangpengyu

Alăturat: 28 iunie 2004
A ajutat: 2

Post 26 mai 2006 11:00 radix-4 Fast Transformarea cosinus

Există niște hârtii spune detaliu radix-4 algoritm și de punere în aplicare?
Back to top
View user's profile
sowmya005

Alăturat: 20 noiembrie 2006
A ajutat: 1

Post 30 decembrie 2006 7:58 Re: radix-4 Fast Transformarea cosinus

Am nevoie de niște informații de ABT FPGA arhitecturi pentru 1-D IDCT repede.
u poate ajuta-ma te rog?
Back to top
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Digital Signal Processing -> radix-4 Fast Transformarea cosinus
Pagina 1 din 1 Ora este GMT 2 ore

Abuz | | Administrator | | Moderatori | | Sustineti-ne | | harta site
subiect RSS