forum electronica

Reguli | Articole recente | RSS subiect | Caută | Inregistrare | Autentificare

Help necesare Transformarea cosinus discretă

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Digital Signal Processing -> Ajutor necesare Transformarea cosinus discretă
Author Message
kuteangelll

Inregistrat pe: 01 Sep 2005

Post 01 Sep 2005 20:08

DCT coeficient

Salut,
A putea orice organism spune-mi, dacă avem o imagine, cum ajungem coefficinets DCT din imagine, eu sunt un incepator la DSP și vreau să fac DCT pe o imagine folosind Matlab, te rog ajută-mă Cum ar trebui să înceapă, i știu cum Transformata cosinus discretă lucrărilor, ci i dont know ce la spre a face dacă am o imagine, atunci ce este următorul pas pentru a extrage valorile de bloc și a obține coeficienții DCT, plzzz de orice fel ar putea să mă ajute.
Back to top
Google
AdSense
Google Adsense

Post 01 Sep 2005 20:08

Ads

Back to top
nitthilan

Inregistrat pe: 13 octombrie 2004
A ajutat: 5

Post 02 Sep 2005 9:12

Re: Help necesare Transformarea cosinus discretă

Transformata cosinus discretă este folosit pentru compresie de imagini (în JPEG).
există funcții în Matlab care-și găsesc 1D, 2D DCT de input. Începând cu a ta este o imagine u necesitatea de a utiliza 2D DCT (dct2 ()).
DCT 2D pot fi luate pe imagine pentru a obține întregul coeficienții DCT a imaginii întregii dar din moment ce eroare chiar și într-un singur coeficient ar afecta imaginea întregului și, deoarece nu s-ar fi pierderea de flexibilitate în ceea ce dimensiunea imaginilor variază de obicei, ele împart imagine ca imagine de blocuri de dimensiunea 8x8. Se spune, de asemenea, că acest lucru dă de compresie maximă în comparație cu alte dimensiuni bloc (deși încă unii oameni susțin că 4x4-ar realiza mai bine).
Deci, aveți nevoie pentru a divizat matricea de intrare imaginea ca 8x8 blocuri și să ia 2D DCT din fiecare bloc. Apoi, pe baza unor thereshold (de obicei, în funcție de calitate a imaginii) vă îndepărtați coeficienții DCT. Pe baza conținutului de imagine la fiecare bloc nu. de semnificative coeficienților DCT ar varia.
Sper că acest lucru a fost de ajutor.

Cu respect,
KJN.
Back to top
amraldo

Inregistrat pe: 29 august 2004
A ajutat: 25

Post 02 Sep 2005 10:42

În cazul în care dimensiunile imaginii nu este multiplu de 8 * 8 u have la spre a face padding. DCT de lucrări la data de 8 * 8 blocuri numai.

Cu respect,
AMR.
Back to top
me2please

Inregistrat pe: 07 august 2004
A ajutat: 64

Post 02 Sep 2005 17:46

1. Teoretic, nu există nici o limitare faptul că dimensiunea trebuie să fie multiplu de 8. Puteți face DCT la orice dimensiune arbitrară.

2. MATLAB înțelept, dct2 () pot face DCT 2D de orice dimensiune, de asemenea, arbitrare. A se vedea http://www.mathworks.com/access/helpdesk_r13/help/toolbox/images/dct2.html
Back to top
nitthilan

Inregistrat pe: 13 octombrie 2004
A ajutat: 5

Post 05 septembrie 2005 11:18

Salut,
De fapt DCT este un alt transforma ca si imaginile transform.In Fourier, deoarece dă de compresie de bună este utilizat. DCT poate avea orice dimensiune, dar după cum am spus mai devreme, 8x8 pare să dea maxim pentru cele mai multe imagini (mai bună tasare de energie), comparativ cu toate dimensiunile și astfel acesta a fost utilizat în mai multe standarde ca JPEG (valoarea inițială) și a bolilor cu transmitere sexuală video ca MPEG2 MotionJPEG etc Cu toate acestea, H.264 noul standard de utilizări 4x4 transforma întreg, care este o apropiere a DCT și este o implementare număr întreg.

Cu respect,
KJN
Back to top
Versiunea arabă Versiunea bulgară Versiunea Catalană Versiunea cehă Versiunea daneză Versiunea în limba germană Versiunea în limba greacă Versiunea în limba engleză Versiunea spaniolă Versiunea finlandeză Versiunea în limba franceză Versiune hindi Traducere croată Versiunea Indoneziană Versiunea în limba italiană Versiune ebraica Japanese version Versiunea coreeană Versiunea lituaniană Versiunea letonă Versiunea în limba olandeză Versiunea norvegiană Versiunea polonă Versiunea portugheză Versiunea în limba română Versiunea rusa Versiunea slovacă Versiunea slovenă Versiunea sârb Versiunea în limba suedeză Versiunea tagalog Traducere ucraineană Traducere vietnameză Chineză versiune
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Digital Signal Processing -> Ajutor necesare Transformarea cosinus discretă
Pagina 1 din 1

subj

text

Ora este GMT 1 Hour
Subiecte similare:
Transformata cosinus discretă .. ajutor!! (24)
Discrete Cosinus Transform (1)
Transformata cosinus discretă DCT (urgente) (1)
Discrete Cosinus Transform (DCT) Coeficientul (1)
Soluție manuală a "Discrete Cosinus Transform" (1)
cosinus dicsrete transforma (8)
Radix-4 Fast Cosinus Transform (5)
Diff între cosinus discretă și wavelet (5)
Discrete Time Fourier Transform sau de transformare Fourier Discrete (4)
Fourier discrete transforma elementele de bază (73)

Abuz | | Administrator | | Moderatori | | Sustineti-ne | | harta site
RSS subiect